16 Mar 1 match

Förlust i Sudden mot Mullsjö

31 mars 2021 20:57
ssl herr

Trots ledning från start och ledning i början av tredje perioden och hårt arbete på planen lyckades Dalens herrar inte vinna kvällens måstematch. Detta innebär att Mullsjö går vidare till semifinal och att säsongen är över för den här gången för Dalen.

Första perioden inleddes för första gånen i matchserien lite avvaktande, eller iaf avvaktande i förhållande till den rally-innebandy vi vant oss med i matcher mellan Dalen och Mullsjö. Det dröjde till 6,05 innan Dalen kan spräcka nollan och det gjordes av Johan Larsson, Katil Kronberg står för assist när han stjäl bollen av Jesper Sankell och kan fösa över den till Johan som flippar upp bollen i nättaket bakom Simon Lööf. 6,45 bara 40 sekunder senare kvitterar Mullsjö till 1-1 Skott från Pelle Tarenuis på bortre stolpen på assist från Oska Malmgren. 7,29 tar Dalen ledningen igen. Den här gången är det Linus Holmgren som tjuvar i samband med byte vilket Ketil Kronberg är snabb på att uppfatta och kan rulla in bollen under Lööf innan han hinner runt. 8,16 kvitterar Mullsjö igen den här gången är det Jan Zaugg som flippar upp ett skott i nättaket bakom Måns Parsjö-Tegnér på assist från Danile Gidske. 13,22 tar Mullsjö ledningen för första gånen i matchen, Jesper Sankell står för en frislagsvariena från hörnet med ett inlägg till Kim Ganevik högt upp på Måns högra sida. 14,56 utökar Mullsjö till 2-4. i en tveksam spelvändning. Målet står Gustav Johansson för på retuen från Simon Karlssons stolpskott.

Vi går till pausvila med 2-4 och 8-12 i skott. Det känns som att det lika gärna hade kunnat vara motsatta siffror i den statistiken. Dalen är något naiva i sott försvarsspel men har vassa chanser som inte kommer ända fram medan Mullsjö får de lättare målen och har tur i sitt försvarsspel.

Andra perioden inleder Dalen i power play och man behöver inte mer än 37 sekunder för att utnyttja det läget. Christoffer Andersson skjuter från kanten på assist från Rasmus Andersson. 7,51 in i perioden kvitterar Dalen till 4-4 Emil Wiklund lyckas fösa in bollen i en trång situation framför Mullsjömålet på ett inlägg från Linus Holmgren.

8,29 tilldöms Mullsjö en straff som Daniel Gidske zorrar in.

13,40 kvitterar Dalen till 5-5. Christoffer Andersson smäller in bollen i bortre krysset ur riktigt snäv vinkel, assist kom från Alexander Hedlund efter ett frislag i hörnet. 15,20 är det firma Ganivik och Sankell som ger Mullsjö ledningen igen. Sankell får ett pass efter en brytning och Ganevik kommer som skjuten ur en kanon upp i banan och skjuter in bollen i öppet mål helt obevakad.

Vi går till pausvila med hjärtat i halsgropen både Lööf och Måns Parsjö-Tegnér har fått jobba hårt den här perioden och Måns har stått för några rätt maffiga räddningar skotten i andra perioden blev 7-6 till Dalen och matchen står och väger.

Tredje perioden inleder Dalen klart bäst. 2,45 kvitterar man till 6-6 i en grötig situation framför Lööf. Pär Forsman skjuter utifrån och Lööf kan inte rensa undan en studsande boll som letar sig in i mål. Assist kom från Johan Larsson. 3,05 tar så Dalen ledningen med 7-6. Rasmus Andersson skjuter från drygt halva offensiv zon på halvvolley, passningen kom från Viktor Nystedt.

Här byter Mullsjö målvakt och Jonathan Larsson ersätter Simon Lööf. 14,46 kvitterar Mullsjö till 7-7, Jesper Sankell lyckas smälla in ett skott på första stolpen mot en lite skymd Måns. Assist kom från Kasper Hedlund.

Trots hårt jobb och ett flertal skott, kan tyvärr inte säga hur många då det saknad skottstatistik från tredjje perioden, så blir det inga fler mål under ordinarie matchtid. Så vi går till förlängning. 4,02 in i förlängningen Gör Anton Hedin 8-7 för Mullsjö på pass från Pelle Tarenius och därmed är säsonen över för Dalens del. skotten i förlängningen Saknas också men en kvalificerad gissning är 3-2 till Dalen.

Detta var en måstematch för Dalen och ikväll räckte man inte hela vägen. Det finns en uppsjö av om bara den eller den bollen gått in, om bara vi hade fått frislag där, om bara... Men nu får killarna en välförtjänt vila. Dalen har slitit hårt med många skador under i stort sett hela säsongen och det är ytterst få matcher, om ens några alls, man fått månstra fullt ordinarie lag och ändå tar man sig till slutspel och till en sjätte match i kvartsfinalerna mot ett lag där det är hårda och täta matcher i varje möte. Till Matchen hjältar valdes ikväll Jesper Sankell för Mullsjö, Sankell som nyss kommit tillbaka från en knäskada och som har spelat en stor roll för Mullsjös segrar i de två sista matcherna. I Dalen valdes Pär Forsman, hårt jobbande terrier som aldrig släpper bollen frivilligt och är lika farlig framåt som bakåt, ett så bra val. Vill också nämna att vi fick se Ludwig Svensson i några byten idag, skönt att se honom tillbaka på planen med all energi.

Nu sitter jag och håller tummarna för vad årets silly season kommer att innebära för Dalens del. Jag har mina önskningar och håller tummarna men oavsett hur det går ser jag fram emot nästa säsong med Umeås roligaste innebandy från ett lag som om och om bevisar att laget är så mycket större än jaget.

För mer statistik från dagens match titta in på innebandy.se för bilder från kvällens match gå in på vår Facebooksida och för att se kvällens alla mål klicka dig vidare till DalenTV Nu väntar långa månader utan innebandy, men i höst är det dags igen och om pandemin lugnar ner sig så hoppas jag vi ses igen i höst för publikfyllda läktare och häftiga matcher.