03 Mar 1 match

Seger mot Warberg på hemmaplan!

14 oktober 2019 16:05
SSL Dam

I helgen inkasserade damernas säsongen första tre poängare när laget på hemmaplan besegrade Warberg med 4-3.

Det var hemmalaget Dalen som kopplade greppet i matchen genom att göra 1-0 redan efter 53 sekunder genom Caroline Hansen.

-Efter målet tycker jag att vi håller i taktpinnen och är det lag som skapar flest målchanser under första halvan av matchen och gör även rättvist ytterligare två mål (Alva Nybjörk och Clara Forssén). Sedan får vi några minuter där vi trillar tillbaka till de gamla synderna och tappar strukturen i försvarsspelet och då straffar oss tre gånger om. Sedan är det skönt att vi kan studsa tillbaka och ta initiativet igenom genom ett powerplaymål av Anna Skyltbäck som också blir det mål som avgör matchen, säger IBK Dalens tränare Henrik Vilhelmsson.

-Otroligt skönt att vinna och det är verkligen ett tydligt avstamp på att vi är påväg i rätt riktning. Det känns bra att få några extra träningar att finslipa på delar i spelet nu när det är landslagsuppehåll som kommer väldigt lägligt för oss. Om jag ska lyfta några delar i spelet som jag är extra nöjd med i matchen mot Warberg så är det dels Matilda Wirthigs målvaktsspel där hon verkligen visar hur bra hon är och det gör hon tillsammans med vårt fina förssvarsspel där vi om vi bortser från några minuter i andra perioden är riktigt starka och stabila. Sedan måste jag få lyfta special temas. Ett mål på ett försök i powerplay och sedan att vi spelar ett riktigt bra boxplayspel där vi har bra koll på Warberg tycker jag. Nu laddar vi som sagt för kommande match mot Warberg om två helger, avslutar Vilhelmsson.

IBK Dalens målskyttar mot Warberg: Caroline Hansen, Alva Nybjörk, Clara Forssén och Anna Skyltbäck.