03 Mar 1 match

3-1 i kvartsfinalmatcher och killarna går från klarhet till klarhet

29 mars 2019 21:28
ssl herr

Efter förlust i förra kvartsfinalmatchen borta mot Linköping var det ett spelsuget och revanschlystet Dalen som tog emot Linköping ikväll. Gästerna tog ledningen men efter drygt halva matchen lämnade Dalen aldrig ifrån sig den ledning man hade och vilken match det blev. En av de bästa och mest välspelade matcher jag sett den här säsongen. vilket nog de flesta av den 1425 personer starka publiken höll med om.

Första perioden var ett enda bombardemang av chanser, stolpskott, ribbskott och bollar som smet strax utanför. Det gällde båda lagen men främst Dalen. Trots detta var det Linköping som tog ledningen och gjorde det enda målet i perioden Adam Zetterström bryter en passning från en Dalenback och får kommma ensam med Måns Parsjö-Tegner i Dalenburen och lyckades skjuta in bollen under Måns. Målet kom utan Assist. Skotten i första perioden blev 6 till Dalen och 5 till Linköping men det sger inget om matchen då allt som går i målburen eller utanför inte räknas i statistiken. Dalen var det vassare laget och pressade Linköping högt upp i banan och stundtals hade gästerna svårt att ta sig över mittlinjen.

Andra perioden fortsätter i samma stil som första, Linköping får ingen arbetsro och Dalenut utmanar på varje plats. 8,41 in i perioden kan Dalen kvittera när Jonas Landström erövrar bollen, skickar den vidare till Jonas Svahn som utmanar Robin Laakso i Linköpings mål och Sprätter upp bollen i bortre krysset på bara en meters avstånd. 10,13 kan Dalen så ta lednignen med 2-1 för första gången i matchen när tredjefemman kommer i en snabb spelvändning där Johan Larsson skickar in bollen mitt i höga slotet där Daniel Sonidsson kommer med fart och skjuter in bollen bakom Laakso.

11,46 kan Linköping kvittera till 2-2 när Max Wahlgren kan peta in bollen hårt uppvaktad i slotet. Mindre än en minut senare tar Dalen Ledningen igen när Johan Larsson och Daniel Sonidsson samarbetar i en spelvändning igen, den här gången är det Johan Larsson som är sist på bollen, tiden var 12,38. Dalen vinner skotten i andra perioden med 12-11 och Dalen är igen det starkare laget och klarade sig igenom ett boxplay utan att släppa in ett mål.

Sista perioden ser i stort ut som de första två. Dalen pressar inte lika hårt upp men fortfarande har Linköping svårt att komma till avslut fram till 11,12 när Dalen drabbas av en utvisning. linköping kan dock inte utnyttja sitt powerplay alls utan Dalen kan under två minuter göra mål och dessutom får Linköping en utvisning på halsen, men vi börjar från början. 11,42 runt en halvminut in i utvisningen bryter Dalen en passning och Linus Holmgren och Jonas Svahn tar fart. Jonas Svahn är sist på bollen och går runt Laakso till 4-2. 12,10 så gör vi om precis samma sak fast det är Linus Holmgren som är sist på bollen och Dalen går upp till 5-2. i efterföljande powerplay för Dalen kan Ketil Kronberg skicka en snygg och snabb passning rätt genom Linköpings box till Sebastian Degeryd som avslutar under en Laakso som kastar sig. Tiden var 14,39. 16,27 kan Dalen utöka sin ledning till 7-2 när Alexander Hedlund kan sätta bollen i tom bur i spel 5 mot 6. Assisten kom från Jonas Landström. Efter detta satsar Linköping fortsatt framåt med Laakso på bänken större delen av tiden, de kan reducera två gånger 18,32 genom Felix Lanver på assist från Matej Jendrisak. och 19,00 genom Simon Palmén på assist från Martin Hovlund. Dalen får dock avsluta med ytterligare ett mål i tom bur. Den här gången är det Ketil Kronberg som drar iväg i en spelväning, drar på sig två försvarareoch skickar bollen snett bakåt till Anton Åkerlund som alldeles obevakad kan fastställa slutresultatet till 8-4. Skotten i sista perioden blev 10-11 till Linköpings fördel och totalt var skotten 28-27 till Dalen.

Till matchens hjältar utsågs Robin Laakso för Linköping och för Dalen var det för andra hemmmamatchen i rad Johan Larsson som blev matchens hjälte. Det var så skönt att se Dalen så aggresiva, pressa Linköping högt upp, utmana om varje boll och varje situation. Detta var utan tvekan en av de mest välspelade matcherna jag sett något av dessa lag göra under hela serien och vad än Dalen åt till frukost i morse så se till att de äter samma småspik och taggtråd även på söndag när nästa kvartsfinal står nere i Linköping.

I övrigt var det en match med laget före jaget igen, alla offrade sig, alla täckte skott, utmanade jagade och såg till att det blev en övertygande vinst ikväll.

För mer statistik från matchen rekommenderar jag innebandy.se, för bilder från dagens match titta in på vår facebooksida och för att kolla på highlights från kvällens match klicka på SSLPlay.se