Lördag
25 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Lördag
16 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Den norska evighetsmaskinen kör vidare med Dalen

28 mars 2022 10:30
SSL Herr

Det blir en 16:e säsong i Dalentröjan för lagkapten Ketil Kronberg, född 1980. Den gånga säsongen passerade han Peder Bodén i både ”flest spelade matcher” och ”totalt gjorda poäng” i högsta ligan i klubben genom tiderna. Totalt blev det 21 mål och 30 poäng på 25 matcher när säsongen 21/22 summerades. ”Min förhoppning är att jag ska bidra ännu mer nästa säsong och hjälpa laget på alla sätt jag kan”, säger Kronberg.


”Ketil är unik och det är verkligen svårt att sätta ord på vad han betytt och fortfarande betyder för den här klubben. Att hålla den nivån han gör i den åldern, det tror jag aldrig kommer upprepas i SSL. Då menar jag inte bara poängproduktionen, utan i alla aspekter av spelet”, säger sportchef Mattias Hall.

”Jag kommer från en skadefri säsong där jag fortfarande känner att jag bidrar på planen. Sen har det såklart varit väldigt viktigt att ha min familj med på tåget och de har peppat mig att köra vidare”, säger Ketil.

Ketil som gjorde sin första säsong i Dalen 2006 kommer att kommande säsong vara lagkamrat med en handfull killar som var 3 år gamla när han flyttade till Umeå som 26-åring. ”Vi tappar en del spelare som varit viktiga för oss i år men vi har som tradition att repa oss och leverera vinster ändå. Det blir spännande med nya unga hungriga lagkamrater”, säger norrmannen och fortsätter. ”Det kommer krävas mycket hårt jobb i sommar så vi är väl rustade när säsongen drar igång i september”.

Ketil och Dalen är en kärlekshistoria som aldrig vill ta slut. 449 matcher, 388 mål, 274 assist och totalt 662 poäng. Pondus. Ledarskap. Karaktär. Omtänksamhet. Lojalitet. Ödmjukhet. ”Efter 15 säsonger i Dalen är det klart att jag älskar föreningen. Jag känner stark lojalitet till Dalen och Dalen har format mig mycket som både spelare och person”, avslutar Kronberg.

”Bara Ketils blotta närvaro har en positiv effekt på sin omgivning. Han leder alltid med exempel och att få ha honom skadefri från dag 1 på den nya resan som laget ska göra kommer att vara oerhört värdefullt för framförallt de yngre killarna i laget men även såklart en trygghet för den stomme som varit med ett tag nu”, säger Hall.

Ketil Kronberg har valt att förlänga sitt kontrakt till och med april 2023.