Full pott mot Lindås

30 september 2018 20:20
ssl herr

Dalens fantastiskt formstarka herrlag mötte ikväll nykomlingarna Lindås som både blandat och gett här i början på sin första SSL-säsong. Trots en match som i slutänden inte gav så mycket skönspel kunde grabbarna vinna med betryggande 5-1 och fortsatt säkra serieledningen.

Dalen ställde upp med så gott som fullt manskap för kvällen och redan från start stod det klart att Lindås skulle få kämpa för att göra sig gällande. Dalen hade flera väldigt kvalificerade chanser redan de första 2 minuterna och de första 5 inuterna hade Dalen närmare 5-6 vassa skott mot Lindås mål där Viktor Johansson fik jobba hårt för att mota bollar. Lindås å andra sidan var inte ofarliga men hade svårt att komma till något riktigt farligt avslut då Dalen jobbade lika hårt bakåt som framåt och Måns Parsjö-Tegner mellan stolparna hade en riktigt bra dag på jobbet. Allt stämde under första perioden utom det där lilla extra som ger resultat i målprotokollet. Skotten i första perioden blev 6-3 till Dalens fördel.

Andra perioden lossnar det så äntligen för Dalen och 5,21 in i perioden Skickar Johan Larsson en snygg diagonalpassning tvärs över offensiv planhalva till en helt omarkerad Anton Åkerlund som kan sätta 1-0 till Dalen.

Efter knappa halva andra perioden kan Dalen utöka sin ledning när man tilldöms en straff. Exekutor för straffen var Ketil Kronberg som lugnt och metodiskt väntade ut Johansson i Lindås bur och rullade in bollen under hans vänsterarm. Tiden var 9,27 När Dalen ändå hade farten uppe så passar man på att göra 3-0 bara en dryg minut senare. Alexander Hedlund plockar upp en retur bakom mål och skickar fram den till Jonas Svahn som retfullt enkelt flippar in bollen på volley.

Dalen går till vila med en ganska bekväm ledning med smmak på mer, skotten i andra perioden var 10-5 till Dalen och även om Lindås rest sig en sula så känns de fortfarande inte farliga, de flesta av deras chanser kommmer på spelvändningar när Dalen pressar framåt och släpper till lite mer yta bakåt än vi är vana att se från tidigare år. Måns i Dalenburen är dock en levande vägg och släpper inget förbi sig.

Sista perioden hinner inte bli mer än 5,24 gammal innan Dalen utökar sin ledning ytterligare, Denna gång är det Jonas Landström som får sätta sin första kasse för Dalen i SSL. Ett snyggt skott från höga slotet som rullar över Viktor Johanssons ben och in i maskorna bakom. passningen kom från Mattias Wallgren.

6,16 får så Lindås göra kvällens tröstmål, Patrik Malmström tar sats från halva plan och prickskjuter in 4-1 i krysset på passning från Oskar Henriksson. Lite tråkigt att Måns inte fick hålla nollan men Malmström har ett fantastiskt skott.

Lindås vädrar en smula morgonluft efter detta och pressar för att kommma ikapp. Dalen försvarar sig dock med den äran och kan 19.05 sätta sista spiken i kistan när Ketil Kronberg och Linus Holmgren i ett snyggt samarbete i spel 5 mot 6 bryter Lindås press och vänder snabbt, sist på bollen Linus Holmgren.

Dalen vann komfortabelt om än inte med utklassningssiffror. Skotten i sista perioden blev 10 för Dalen och 5 för Lindås och totalt 26-13, vilket styrker devisen att om man inte skjuter kan man inte heller göra mål.

Till kvällens hjälat valdes från Dalens sida Viktor Nystedt och från Lindås Viktor Johansson i Lindås mål. Många fler gjorde ett alldeles utmärkt jobb ikväll Alexander Hedlund stod för ett assist och var nära mer än en gång att göra mål, likaså Sebastian Degeryd. Mattias Ljunggren är en klippa bakåt som avlossade sin kanon vid några tillfällen ikväll och jag väntar bara på att de ska sitta. I överigt känns det bra och tryggt att vi har tre femmor som kan prestera och göra mål, det är en enorm styrka i laget.

För statistik från dagens match rekommenderar jag innebandy.se för att se kvällens mål om och om igen titta in på SSL-play och för fler bilder ta en titt på vår facebooksida

Nästa match för herrarna är redan nu på torsdag när an möter Örebro hemma kl 19,00 en match som ska bli mycket intressant med tanke på att Dalen förlorade 3 av 4 mötn mot Örebro ifjol. Jag tror på bättre resultat i år. Så gör som över 1200 personer gjorde ikväll och gå och heja fram grabbarna på torsdag.