17 Mar 1 match

Målglatt när damerna vann på bortaplan

8 januari 2019 10:17
SSL Dam

I seriepremiären föll IBK Dalen på hemmaplan mot IBK Göteborg så det var ett revanschsuget IBK Dalen som åkte ner till Göteborg för att på söndagen jaga en seger. Efter en jämn första period kunde sedan Dalen gå ifrån och vinna med 9-5 efter periodsiffrorna (2-2, 1-0, 6-3)

-Det känns riktigt skönt att vi kunde inleda 2019 med en seger. Jag tycker vi har tränat på riktigt bra både vad det gäller innebandy och fysdelarna så jag hoppas att det är något som kommer att ge resultat under andra halvan av seriespelet. I matchen mot Göteborg så har vi väldigt mycket boll men Göteborg är duktiga på att skapa målchanser med sina spelvändningar och när de lyfter in bollar på mål för att skapa situationer. Vi har lite problem med det under första perioden men jag tycker att vi hanterar det bättre ju längre matchen lider. När det gäller vårt eget anfallsspel är jag mest nöjd med att vi lyckas skapa en delaktighet i hela femman när vi har bollen. Nu gäller det för oss att fortsätta bygga vidare på det till kommande matcher där Täby är vår nästa utmaning som vi ser fram emot, säger IBK Dalens tränare Henrik Vilhelmsson.

Hör lagkapten Sara Wilhelmssons tankar efter matchen

Matchfakta

1-0 Frida Ahlstrand, 1-1 Alva Nybjörk, 2-1 Felicia Wallin (Therese Sundby), 2-2 Jessica Lidberg (Clara Forssén), 2-3 Amanda Skyltbäck (Wilma Johansson), 2-4 Självmål, 2-5 Wilma Johansson (Ellen Berglund), 3-5 Linnie Ahlberg (Amanda Svanström), 3-6 Alva Nybjörk (Natalie Hjertberg), 3-7 Agnes Holmgren (Natalie Hjertberg), 4-7 Linnie Ahlberg (Pauline Fylke), 4-8 Ellen Berglund, 5-8 Linnie Ahlberg, 5-9 Clara Forssén

IBK Dalen-Täby FC IBK

Söndag 13/1 kl 16.00

Umeå Energi Arena Vind

Kan du inte se matchen live så visas den på SSL-play Oavsett var du följer matchen så rekomenderar vi er att följa vår rapportering på Sportswik. Glöm inte att "följa laget" på Sportswik så du inte missar något.