Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Viktig vinst mot Sirius

11 januari 2018 00:03
ssl herr

Inför kvällens match runt slutspelsstrecket mot Sirius kändes det som att en vinst var nödvändigt för att skaffa lite respit och avstånd till lagen nedanför strecket. Det märktes ganska tydligt på båda lagen att det var en viktig match där Dalen kunde gå ifrån och vinna med klara siffror de sista minuterna.


Innan matchstart passade Ordförande Levi Bergström och den nästan 900 personer starka pibliken på att gratulera och hylla Ketil Kronberg på hemmaplan för bedriften att göra 500 poäng i SSL.

Första perioden inleddes i ganska makligt tempo, båda lagen känner på varandra men inget av lagen har några riktigt vassa chanser under de första minuterna. Dalen håller boll men har svårt att komma till några vassa avslut medan Sirius spelar ett rakare spel och ger Måns Parslö-Tegner i Dalens mål lite mer att göra än vad Tobias Strineck i Sirius kasse har. Totalt sett kan man säga att första perioden inte direkt var publikfriande där skotten blev 6-11 till gästernas fördel. Det mest intensiva som hände var att Sirius drabbades av en utvisning som tyvärr för Dalens del blev resultatlös.

I andra perioden ser matchbilden ut på samma sätt fram till mitten av perioden när Sirius åter igen drabbas av en utvisning sista sekunderna av utvisningen bryter Mattias Ljunggren ett utkast av Sirius målvakt skickar upp bollen till Patrik Rokka som står obevakad mitt i banan och kan skjuta in 1-0 till Dalen. Resterande period blev resultatlös men Dalen vinner skotten i andra perioden med 12-6 där de flesta av skotten kom efter första halven av perioden. Dalen får lite bättre fart i andra perioden och börjar våga lite mer. Det kommer fler diagonalpass, fler snabba uppspel och fler antydningar till kontringar.

Sista perioden startar på ett helt annat sätt än de två första. redan 1.47 in i perioden kan Dalen utöka sin ledning med ett diagonalpass från Rokka från bakom mål till Jonas Svahn som skjuter direkt. Sirius kliver efter det här upp högre i banan, pressar högre upp och jobbar hårt på att försöka komma ikapp. Det är något som också lönar sig 12,34 in i matchen när Kevin Söderling kan reducera till 2-1 på passning från Joakim Pettersson Söderling går köksvägen och sprätter upp bollen bakom en vilt kämpande Måns.

Matchen står tydligt och väger och det känns i maggropen att det lag som sätter nästa mål också är laget som kommer att ta hem hela matchen. Efter 17 spelade minuter i sista perioden kommer Dalen i en mäktig spelvändning där Sebastian Degeryd och Ketil Kronberg väggspelar med varandra och Degeryd är den som slutligen sätter bollen i nät. Tiden var 17:08. Endast 11 sekunder senare på matchklockan i nästa snabba uppspel skickar Marcus Berglund fräckt en blindpassning till Jonas Svahn som sätter sitt andra mål för kvällen, tiden 17:19. Svahns och Dalens sista mål för matchen är en ren delikatess för oss som gillar när bollen går som på ett snöre, Jonas Svahn startar anfallet till Mattias Ljunggren, tillbaka till Svahn, till Ketil tillbaka till Svahn och i mål. Ett mål som bara det gör det värt att leta sig från till SSLPlay.seför att kolla på alla mål om och om igen. Skotten i sista perioden blev 10-9 och totalt blev det 28-26. Resultatet speglade kanske inte matchbilden då matchen var betydligt jämnare än så i 55 minuter men en vinst är en vinst.

Matchens hjältar blev i Sirius målgörande Kevin Söderling och i Dalen Måns Parsjö-Tegner som stoppade 25 av 26 bollar ikväll.

För mer statistik från matchen rekommenderas innebandy.seför fler bilder från matchen titta in på vår facebooksida och som nämnt ovan finns higlights från matchen på SSLPlay.se

Nästa match blir borta i Jalas Arena mot Falun på lördag den 13:e och nästa hemmamatch är på onsdag den 17:e mot Storvreta, två tunga matcher på raken så kom gärna och hjälp våra grabbar till seger mot den absoluta SSLtoppen.

Bild: Magnus Andersson Text: Ulrika Nordin