Lördag
16 Mar 1 match

Förlust trots stark upphämtning.

3 november 2018 18:54

En förstaperiod där Dalens herrar inte riktigt hängde med och gästande Mullsjö fick enkel utdelning på sina skott var inte den matchstart som laget varken förtjänade eller behövde. Tyvärr hjälte det inte heller att man reste sig i övriga perioder när det lilla sista saknades.

Första perioden inleder Dalen med ett par starka målchanser men bollen smiter strax utanför stolpen båda gångerna och efter det så tar Mullsjö över chanserna. 4,06 tar gästerna ledninge med 0-1 När Kasper Hedlund står helt omarkerad i höga slotet och kan pricka in bollen, passningen kom från Johan Nygårdh. Dalen hyfsar till spelet men de skott so kommer går i täck eller strax utanför ooch Mulljsö får bestämma tempot under större delen av perioden. 17,53 kan Mullsjö utöka sin ledning till 0-2 i en trång situation där Johan Nygårdh spassar in till Pelle Tarenius som kan sprätta upp bollen i mål på kort avstånd. Direkt på tekning efter målet tar Joel Ingesson bollen och skickar upp den mot en snabbt löpande Kim Ganevik som sätter 0-3. Tiden 18,08. Skotten i första perioden blev 1-8 till gästerna.

Dalen kändes lite trötta och inte helt fokuserade under den här perioden. Man reder ut ett nummerärt underläge med bravur mitt i perioden men det är inte den skärpa vi sett tidigare under säsongen och den 1243 peroner starka publiken som varit bortskämd med ett annat spel under hösten gör sitt bästa för att peppa.

Andra perioden jobbar Dalen bättre framåt men det lilla sista saknas, det kommer betydligt fler och vassare avslut och Markus Jelsnes i Mullsjös kasse får jobba hårt för att mota undan. Dalen drabbas tyvärr av en utvisning efter dryga halva perioden och kan uínte hålla undan den här gången utan Mullsjö kan gå ifrån till 0-4 genom Anton Vestlund på pass av Rikard Eriksson. Allt är dock inte förlorat och 13,53 kan Dalen så åntligen påbörja återhämtningen. Dalen kommer i en spelvändning där Pär Forsman släpper upp bollen till Linus Holmlund som mer eller mindre springer in bollen i buren trots rejäl uppvaktning från Mulljsöförsvaret. Fler mål än så får vi inte se i andra perioden men skotten blev 10-4 till Dalen och det speglar spelet betydligt bättre än statistiken i första perioden. Det känns som att både laget och publiken vädrar morgonluft och att man orkar lägga in en till växel och kämpa.

Sista perioden är det Dalen som har större delen av spelet, Mullsjö försöker dra ner tempot och hålla boll men Dalen är det hetare laget. 11,48 När Dalen kommmer i snabb spelvändning bollen går från Viktor Nystedt till Alexander Degeryd till Alexander Hedlund som skjuter och Viktor Nystedt får ut klubban och styr in returen bakom sig, då han redan passerat målet. Dalen kämpar vidare och Måns Parsjö-Tegner får stå för en välplacerad straffräddning där bollen går utanför men först 19,16 i spel 6 mot 5 kan man reducera Mullsjös ledning ytterligare när Alexander Hedlund kan prickskjuta in 3-4 över axeln på Mullsjös målvakt. Passningen kom från Sebastian Degeryd. Skotten i sista perioden blev 12-4 och totalt 23-16. Tyvärr räckte det inte ända fram. utan matchen slutade med förlust.

Det är dock starkt att jobba sig tillbaka in i en match där mman ligger under med fyra mål. Det saknas lite skärpa i avsluten, det saknades det där självförtroendet vi sett hos killarna fram till förra matchen och jag hoppas att vi får se det igen. Det är ju inget snack om att vi kan slå alla lag i serien, det har vi ju i princip redan bevisat i år, men då krävs det att alla är på tå hela vägen in i kaklet. Det var dock skönt att se att man vågade röra om i femmmorna när de inte funkade och att de som kom in från bänken kunde tillfåra energi och lite nytt tänk. Det är bara lite synd att det kom först i sista perioden.

Men nu gläds vi ät att Linus Holmgren är en stor energispruta som vågar och kan både framåt och bakåt och som vinner sina dueller man mot man. Att Viktor Nystedt är en bolltrollare, Att Alexander Hedlund är tillbaka och gör mål. Att Andreas Carlbom och Vilhelm Vithari Hansson fick gjuta energi i laget i sista perioden. Att Måns är ett monster mellan stolparna och att det är många matcher kvar den här säsongen.

De kommande matcherna är bortamatcher, först den 8/11 på torsdag mot Jönköping och den 9/11 mot Helsingborg. Först tisdag den 13/11 får vi se killarna på hemmaplan igen då mman möter Höllviken kl 18:30 så kom och stöd laget och titta på rolig innebandy då.

För mer statistik från dagens match rekommenderar jag innebandy.se För att få se dagens mål ta en titt på SSLplay För nyheter och bilder titta in på vår fscebooksida