Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

3 år till med Alexander Hedlund!

25 januari 2022 11:00
SSL Herr

Skellefteå-sonen Alexander Hedlund, född 1996, har stakat ut hur hans framtid de kommande 3 åren kommer att se ut. “Det var inga konstigheter egentligen, tanken är väl att bli klar med min utbildning då och att jag skulle spela med Dalen under den tiden var givet!”, säger huvudpersonen.


Alexander, som studerar till läkare på Umeå Universitet, spenderade de flesta av sina ungdomsår i Skellefteå IBK/IBS regi. Efter en säsong i Gamla Stan IBK bar det sedan vidare till Umeå och IBK Dalen inför säsongen 2017/2018. “Alexanders kom till oss som 21-åring och hans utveckling har väldigt rolig att följa under de drygt 4 åren han varit här”, säger sportchef Mattias Hall. “Att komma från division 1 och göra 66 poäng på 60 matcher under sina första två säsonger i SSL är inget annat än imponerande”, fortsätter han.

Inför säsongen 2020/2021 blev Hedlund uttagen till “Guldsteget”, ett komplement till landslagsverksamheten för de spelare just utanför truppen. “Det var väldigt givande. Tyvärr så opererade jag foten och hade några mindre skador under tiden men det jag kunde vara med på var väldigt bra.”, säger han.

Inför den här säsongen stod Alexander Hedlund på imponerande 123 poäng på 100 grundseriematcher. I slutspelssammanhang har han gjort 16 poäng på 19 matcher. “Han är en spelare som gillar att vara i hetluften och har fina instinkter för att dyka upp på rätt ställe när det vankas målchanser”, säger Hall. “Han tar dessutom ett stort ansvar i både spelet med och utan boll”.

Tankarna kring Dalens chanser den här säsongen lyder så här för Hedlund. “Känslan är att SSL är jämnare nu än på väldigt lång tid och jag ser det inte som givet att Falun eller Storvreta ska vinna guldet men det är en lång väg dit och det krävs att vi verkligen får ihop det till slutet av säsongen när det ska avgöras”.
Blickar han framåt så tänker han, “På sikt ser det väldigt ljust ut, det finns massor med spelare som ännu inte nått sin peak och jag tror att effekten av spelsystemet med hög press som leder till ett större bollinnehav kommer ge oss chansen att utveckla spelet med boll och skörda framgångar på sikt”.

Alexander har skrivit på ett avtal som sträcker sig till och med april 2025.