Torsdag
30 Dec 1 match
Onsdag
05 Jan 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Fredag
04 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Tisdag
15 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Onsdag
23 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Fredag
23 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Söndag
02 Okt 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Söndag
16 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Söndag
04 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Torsdag
29 Dec 1 match

Dalen förstärker med forward från Schweiziska ligan

23 maj 2022 10:30
SSL Herr

IBK Dalen har gjort klart med den right-skjutande forwarden Oliver Forslind, född 2001. Närmast kommer han från spel i schweiziska Ad Astra Sarnen men är född och uppvuxen i Stockholm. “Jag vill tillföra hårt jobb, mycket spring och bidra offensivt”, säger Forslind.


“Oliver är en spännande spelare som jag tror har potential att bli väldigt viktig för oss redan i år”, säger tränare Mattias Hall och fortsätter. “Han är skicklig på att hitta kreativa lösningar på trånga ytor och rör sig smart i anfallszon. Han jobbar dessutom hårt i alla riktningar vilket är viktigt för att passa in i vårt spelsystem”.

Ungdomsåren spenderade Oliver i Huddinge IBS och Älta IF för att sen via ett kortare gästspel i anrika Balrog hamna i Salems IF i Allsvenskan. Efter en säsong i den Allsvenska klubben, med 11 poäng på 22 matcher, bar det av söderut till alperna för spel i “svenskklubben” Ad Astra Sarnen. Sarnen slutade dock på näst sista plats i NLA och det slutade med att laget inte lyckades hålla sig kvar i högsta ligan efter kvalspel mot Tigers och Basel. I NLA gjorde han 18 poäng på 21 matcher och i kvalet gjorde han 5+3 på 10 matcher.

Oliver som scoutats och lovordats under sin säsong i Schweiz var och besökte klubben slutet av april när hans lag avslutat sin säsong. Nu har han bott i Umeå i en vecka och har redan hunnit börja träna med laget och lära känna sina nya lagkamrater. “Det kändes bra direkt när vi fick kontakt. Jag fick ett jättebra intryck av spelarna, ledarna och egentligen hela föreningen. Sen jag gillar sättet Dalen vill spela innebandy på”, säger Forslind.

“Det är såklart en väldig fördel att ha Oliver på plats redan nu så han får börja hitta sin roll i laget och lära känna alla killarna. Vi tror också att det är nyttigt att han får träna i vårt tempo och får några månader extra att lära sig vårt presspel som är allra effektivast när det utförs på instinkt istället för att behöva tänka i varje situation” säger Hall.

Oliver själv har målsättningen med säsongen klar för sig “Att ta en fast plats i laget och sen börja bidra till mål framåt!“ avslutar han.