Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Dalen förstärker med forward från Schweiziska ligan

23 maj 2022 10:30
SSL Herr

IBK Dalen har gjort klart med den right-skjutande forwarden Oliver Forslind, född 2001. Närmast kommer han från spel i schweiziska Ad Astra Sarnen men är född och uppvuxen i Stockholm. “Jag vill tillföra hårt jobb, mycket spring och bidra offensivt”, säger Forslind.


“Oliver är en spännande spelare som jag tror har potential att bli väldigt viktig för oss redan i år”, säger tränare Mattias Hall och fortsätter. “Han är skicklig på att hitta kreativa lösningar på trånga ytor och rör sig smart i anfallszon. Han jobbar dessutom hårt i alla riktningar vilket är viktigt för att passa in i vårt spelsystem”.

Ungdomsåren spenderade Oliver i Huddinge IBS och Älta IF för att sen via ett kortare gästspel i anrika Balrog hamna i Salems IF i Allsvenskan. Efter en säsong i den Allsvenska klubben, med 11 poäng på 22 matcher, bar det av söderut till alperna för spel i “svenskklubben” Ad Astra Sarnen. Sarnen slutade dock på näst sista plats i NLA och det slutade med att laget inte lyckades hålla sig kvar i högsta ligan efter kvalspel mot Tigers och Basel. I NLA gjorde han 18 poäng på 21 matcher och i kvalet gjorde han 5+3 på 10 matcher.

Oliver som scoutats och lovordats under sin säsong i Schweiz var och besökte klubben slutet av april när hans lag avslutat sin säsong. Nu har han bott i Umeå i en vecka och har redan hunnit börja träna med laget och lära känna sina nya lagkamrater. “Det kändes bra direkt när vi fick kontakt. Jag fick ett jättebra intryck av spelarna, ledarna och egentligen hela föreningen. Sen jag gillar sättet Dalen vill spela innebandy på”, säger Forslind.

“Det är såklart en väldig fördel att ha Oliver på plats redan nu så han får börja hitta sin roll i laget och lära känna alla killarna. Vi tror också att det är nyttigt att han får träna i vårt tempo och får några månader extra att lära sig vårt presspel som är allra effektivast när det utförs på instinkt istället för att behöva tänka i varje situation” säger Hall.

Oliver själv har målsättningen med säsongen klar för sig “Att ta en fast plats i laget och sen börja bidra till mål framåt!“ avslutar han.