Skön vinst mot Jönköping!

19 januari 2020 21:34
ssl herr

Inför 2263 personer i publiken kunde Dalens herrar ikväll ta en klar och säker vinst och välbehövliga 3 poäng. Kvällens mest lysande stjärna var Linus Holmgren med 3 egna mål och en assisterande passning.

Matchstarten chockade nog Jönköping en smula då matchen inte hann bli mer än 33 sekunder gammal innan Dalen gör 1-0, Linus Holmgren drar in bollen i bortre krysset utan assits. Man hann nog inte mer än prova på att hålla boll för Jönköpings del innan det rasslade till igen och Dalen gör 2-0 Denna gång var det Christoffer Andersson som rakade iväg en boll i sorkhöjd i powerplay, passet kom från Sebastian Dageryd.

Dalen är det klart dominerande laget i första perioden och Jönköping tenderar att stå och ticka back-back utan att det händer så mycket och Dalen pressar högt upp i defensiven och spelar ett rakt, snabbt och ganska okomplicerat spel. 14,27 lönar det sig igen, Linus Holmgren gör 3-0 från höga slotet på pass från Anton Åkerlund. Vi avslutar första perioden med 4-0 när Jonas Landström rafsar in bollen från slotet på passning från Christoffer Andersson. Skotten i första perioden blev 8-8 men där räknas bara räddningar så Dalen gjorde mål på en tredjedel av sina skott.

Andra perioden är en jämnare historia och 2,44 in i perioden kan Jönköping reducera till 4-1 genom Joel Nyström som kommer i en snab spelvändning, passningen kom från Simon Karlsson.

Dalen studsar tillbaka och 8,48 kan Christoffer Andersson göra sitt andra mål för kvällen. ett lågt skott som går mellan benen på Gustav Jansson i Jönköpingskassen, han hade nästan kontroll på bollen men den slet sig och studsade sakta men säkert in i målet och vi går till pausvila med 5-1 i mål och skotten i andra perioden blev 8-7 till Dalen. Dalen går ner sig lite i offensiven samtidigt som Jönköping kliver upp ett snäpp och tack vare en bra defensiv och några riktigt kvalificerade räddningar från Måns Parsjö-Tegner i Dalens mål håller men ställningarna.

Sista perioden är det igen Jönköping som gör det första målet. 1,24 in i perioden reducerar man till 5-2 genom Hannes Blomkvist som skjuter in en retur på skott från Joel Nyström. 5,06 reducerar Jönköping igen, Filip Åkerblom laddar på ett skott i bortre krysset där Måns bara inte hinner med, Assist kom från Simon Karlsson. Det känns som att Dalen i det här läget backat hem lite väl mycket och ger Jönköping arbetsro nog att komma med ett eget spel vilket vi inte sett mycket av tidigare under matchen.

Dalen drabbas också av en utvisning efter 9 spelade minuter men det är inget Jönköping kan utnyttja. Dalen däremot och framförallt Linus Holmgren tar tillfället i akt och stjäl bollen på mittplan, fintar bort samtliga av sina motständare och flippar upp bollen i nättaket bakom en simmande Gustav Jansson.

Trots att Jönköping fortsätter att pressa på för att snygga till siffrorna så kan Dalen hålla undan och 17,49 även utöka sin ledning till 7-3 när Ketil Kronberg, som före matchen hyllades för sina 400 matcher i dalentröjan och sina 600 poäng i den samma fick göra ytterligare ett mål, från slotet på passning från Anton Åkerlund.

Skotten i sista perioden blev 10-9 till Dalen och totalt 26-24 till Dalen.

Dalen vinner med klara siffror och det var ett rakare, mer spelglatt lag med kraft och kämpaglöd vi fick se på planen idag. Jönköping var ganska bleka fram till att Dalen backade hem och gav dem mer utrymme. Till Matchens hjälte för Jönköping valdes Filip Åkerblom. För Dalen blev det Linus Holmgren och det var så välförtjänt och så självklart. Har ni nu aldrig förr loggat in på SSLPlay förr så rekommenderar jag verkligen att ni går in och kollar på dagens highlights för 6-3 målet är värt att ses om och om igen.

I övrigt så håller vi tummarna för Pär Forsman som skadade handen i andra perioden. Måtte det inte vara nåt allvarligt. Tack och lov kan man byta ut en krigare mot en annan och Ludwig Svensson förtjänar en guldstjärna för sitt slit i tredje perioden. Det gör även Christoffer Andersson som fick göra två mål idag och Rasmus Andersson som går från klarhet till klarthet. Den där handleden är enorm, sist men inte minst Viktor Nystedt som så när fick sätta bollen i mål idag men missade med en hårsmån och drog den i stolpen istället.

För mer statistik från dagens match se innebandy.se för highlights från dagens match titta som jag sa innan in på SSLPlay Vill du ha mer nyheter, bilder och evenemang från Dalen titta in på vår Facebooksida

Nästa match är borta mot Linköping 8/2 och nästa hemmamatch är 12/2 mot Pixbo Wallenstam, då är ni alla välkomna att heja från killarna i världens bästa innebandystad.