Söndag
16 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Söndag
04 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Torsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Söndag
22 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match

Tre viktiga poäng mot Mullsjö

4 februari 2022 23:25
ssl herr

Matcher mot Mullsjö bjuder sällan på skönspel, mer heta känslor och ett fysiskt spel och kvällens match var inget undantag. Dalen var strået vassare ikväll och tog 3 viktiga poäng vilket gör att man ligger trea i den mycket täta tabellen istället för sexa.


Första perioden fick en rätt stökig början där tre spelare blev utvisad efter dryga minuten. en för slag och de andra två för ett granska rejält gruff efter avblåsning så redan från start svallade knslorna heta. Utvisningarna blev resultatlösa men Jonathan Larsson i Mullsjös målbur fick visa upp några svettiga räddningar under dem.

5,32 Tog Dalen ledningen Daniel Sonidsson slår frislag från hörnet och Johan Larsson klappar till med ett direktskott som var helt otagbart för Larsson i Mullsjöburen.

Trots att det var en fysisk match så var det inte något vansinnigt tempo i första perioden och Mullsjö hade under långa stunder svårt att ta sig över mittlinjen då Dalens forwards pressade högt upp i banan på ett förtjänstfullt sätt. Perioden slutar med 1-0 till Dalen och 9-7 i skott och Mullsjö ska vara väldigt glada att de har en målvakt som spelade vldigt bra idag.

Andra perioden inleder Mullsjö med att kvittera till 1-1 Sebastian Palmqvist skjuter i nttaket på första stolpen ur liten vinkel med passning från Pelle Tarenius, tiden var 1,51 in i perioden. 1,58 bara 7 sekunder senare tar Dalen ledningen igen. Målet dömdes som självmål när Larsson eller möjligen en utespelare tydligen petade in bollen i egen bur men förarbetet var helt klart Pär Forsmans då han gjorde allt för att jobba in bollen i målet.

6,09 kan så Dalen uttöka sin ledning till 3-1 denna gång är det Alexander Hedlund som lyckas få med sig bollen förbi sin försvarare och skickar upp en passning till Emil Wiklund som skickar in den i mål.

17,08 reducerar Mullsjö efter en snabb spelvändning, Joel Ingesson får fram ett pass som går längs med mållinjen till Simon Karlsson som kan skjuta in den på främre stolpen.

19,25 utökar Dalen till en tvåmålsledning i powerplay. Rasmus Andersson skjuter en rökare upp i nättaket från sin favoritposition halvvägs in på offensiv planhalva, passningen kom från Johan Larsson. Vi går till pausvila med ett lite större lugn från hemmalagets sida. Mullsjö har fortfarande svårt att etablera längre spelsakvenser på Dalens planhalva. Skotten i Andra perioden blev 10-6 till Dalen och ett par av Mullsjös skott på mål var mer höstlöv och gav inte Måns Parsjö-Tegnér några större svårigheter.

Sista perioden stod och vägde lite de första minuterna Mullsjö verkar gå för mer av ett man-man spel och det låg lite i luften att nästa mål skulle bli viktigt för matchens utfall. 3,03 sliter sig Anton Åkerlund lös och passar Johan Larsson som skjuter in bollen i bortre krysset och det står 5-2

12,55 utökar Dalen till 62 när Daniel Sonidsson drämmer iväg ett direktskott på bortre stolpen på pass från Johan Larsson.

Från 15,25 och framåt tar Mullsjö ut målvakten och spelare 6 mot 5 och etablerar hög press mot Dalenmålet. 17,05 lönar det sig målmässigt för Mullsjö när man reducerar till 6-3 genom en strumprullare som smiter förbi en skymd Måns i dalenmålet. Målskytt Oskar Malmgren och assist kom från Sebastian Palmqvist.

19,09 lönar det sig inte längre att ta ut målvakten för Mullsjö när Rasmus Andersson kan fastställa slutresultatet till 7-3 i tom bur på pass från Pär Forsman. Skotten i sista perioden blev 10-8 och totalt 29-21 till Dalen.

Dalen var tveklöst det starkare laget idag, men jag måste ändå imponeras lite över att Mullsjö höll ihop så pass bra med en trupp på bara 12 utespelare och en målvakt.

Till matchens hjältar valdes i Mullsjö Anton Hedin och i Dalen Johan Larsson, som med sina två mål och två assist hade en fantastisk dag på jobbet. Vi kunde också glädjas åt att Viktor Nystedt var tillbaka i laget och fick spela några byten i slutet på matchen. Övriga glädjande omnämningar ger jag till Anton Ahlbäck vars skott som verkligen sjöng i ribban förtjänade ett bättre öde, till Alexander Hedlund som kämpar och sliter över hela planen och till Emil Wiklund som måste vara en mardröm att möta för motståndare i uppspelsfasen. Mussjös backar hade honom i ansiktet, i ryggen, vid sidan, ja överallt.

Nästa match för killarna är borta mot Falun den 12/2 kl 16:00 och nästa hemmamatch är 15/2 kl 18,30 mot Växjö tills dess är dessutom alla restriktioner borta och innebandyn kan igen bli den folkfest den alltid borde vara.

för mer statistik från dagens match rekommenderar jag innebandy.se och för att titta på kvällens alla snygga mål igen titta in på Dalen-TV. Förbilder och annat roligt och matnyttigt ta en tur in på vår Facebooksida.