Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Lina Nyby

2 september 2021 11:27

IBK Dalen värvar från andra sidan viken. Som första finska i klubben ansluter Lina Nyby från Nykarleby, eller Uusikaarlepyy som ligger en timme norr om Vasa i Finland. Förra säsongen spelade hon med IBF Blue Fox i den näst högsta serien i Finska ligan och i år har hon alltså valt att byta Stjärnhallen mot Umeå Energi Arena. “Damlagets satsning till SSL var en stor faktor, dessutom fick jag ett bra första intryck av föreningen”, säger Lina.


För Lina som nyss fyllde 19 år är en flytt utomlands ett stort steg men att hon redan pratar svenska gör flytten lättare. Vad gäller skillnaderna i själva spelet så säger hon, “I Sverige är det ett mera tekniskt spel till skillnad från Finland där det är mera spelet är mera fysiskt”.

“Jag är en anfallare med ett bra spelöga som gärna använder sitt skott” säger Lina om sig själv. Tränare Caroline Stattin håller med och fyller i, “Hon är en spelare med näsa för målet som ständigt hittar farliga ytor att ta avslut från. Hon jobbar hårt i defensiven och kommer att vara lurig för motståndarna att möta”.

Lina, född 2002, som verkar ha siktet inställt på banan har även siktet inställt utanför banan. “Som lag förväntar jag mig att vi vinner många matcher och tar oss till SSL”, säger hon oblygt och fortsätter. “För min egen del vill jag hjälpa laget så mycket jag kan genom att använda mina styrkor. Jag vill även träna på mina svagheter och bli en mera komplett spelare”.

“Det känns jättekul att Lina valt att flytta till Umeå och spela med oss och det ska bli spännande att följa Linas framfart i Sverige och framförallt hos oss i Dalen”, avslutar tränare Stattin.