17 Mar 1 match

Vinst på övertid mot Pixbo Wallenstam

12 februari 2020 21:24
ssl herr

Målsnålt, hetsigt, svängigt och fysiskt är några av orden man kan använda för att beskriva kvällens match där Dalens herrar mötte Pixbo Wallenstam. Det såg länge ut att bara bli ett mål i matchen men slutligen fick det avgöras på övertid.

Första perioden inleds i ganska maklig takt med några halvchanser för båda lagen, Pixbo känns lite sega och har svårt att komma till några riktigt vassa chanser medan Dalen har 3-4 kvalificerade chanser där både Lukas Harnesk och Niklas Brolin Ljung är nära att näta. 13,14 kan så Dalen spräcka nollan när Viktor Nystedt tar sats från halva plan och smäller upp bollen i nättaket bakom Jon Hedlund i Pixbos mål. Assist kom från Nilkas Brolin Ljung Fler mål än så blir det inte i första perioden och skotten blav slutligen 8-4 till Dalen och både Jon Hedlund och Måns Parsjö Tegner visade världsklass i var sin målbur.

Andra perioden blev mållös trots att Dalen fick ett powerplay dryga 5 minuter in i perioden. Pixbo börjar piggna till lite i den här perioden och båda lagen har en del rätt vassa chanser men med storspelande målvakter som båda var för sig blev utsedda till matchens hjältar för sina lag blev det 6-8 i skott till Pixbos fördel men inte mer än så.

Tredje perioden händer det däremot saker redan från start. 58 sekunderr in i perioden kan Jens Milesson kvittera till 1-1 för Pixbo, ett skott från halva offensiva plan i axelhöjd. Assist kom från Adam Persson. 8,40 tar så Pixbo ledningen med 1-2 när Marek Benes skjuter in returen på Linus Nestorssons skott snett utifrån.

12,28 tilldöms Dalen en straff som exekveras av Ketil Kronberg som lurade ner Jon Hedlund i liggande men tyvärr misslyckades med att lyfta bollen över målvakten. 14,02 däremot kan Dalen kvittera till 2-2 när Christoffer Andersson daskar in bollen vid bortre stolpen på pass från Jonas Svahn.

Trots många försök blir det inte mer mål för varken Dalen eller Pixbo. skotten i tredje perioden blev 14-8 till Dalen och speglade ganska tydligt matchbilden.

Sista perioden blev kort, efter endast 44 sekunder kan Rasmus Andersson avgöra. Han får bollen på halva plan, drar förbi två pixbospelare och flippar upp bollen i nättaket från halva offensiva plan och den dryg 900 personer starka publiken lät som en full hall. endast ett skott utdelades i förlängningen. Den totala skottstatistiken blev 29-20 till Dalens fördel.

Det blev en skön vinst för Dalen, lite tråkigt att man inte kunde avsluta under ordinarie tid men två poäng är mycket bättre än en. Dalen kändes lite tunna på backsidan fläckvis idag då vi saknade både Mattias Ljunggren och Pär Forsman från ordinarie uppställning och Johan Larsson och Viktor Nystedt fick hjälpas åt att dubbla.

Förutom redan nämna Måns Parsjö-Tegner som hade en grymt bra dag på jobbet idag och självklart Rasmus Andersson som kunde avsluta matchen på ett snyggt sätt så vill jag ge några extra guldstjärnor till Linus Holmgren som far som ett jehu över hela plan. Viktor Nystedt som var nära att göra både ett och två mål till, Lukas Harnesk som jobbar och sliter både framåt och bakåt, Daniel Sonidson som var en nagel i ögat på pixbos backar hela matchen och Anton Åkerlund som gjorde allt rätt utom just mål ikväll.

För mer statistik från dagens match se innebandy.se för highlights från dagens match titta som jag sa innan in på SSLPlay Vill du ha mer nyheter, bilder och evenemang från Dalen titta in på vår Facebooksida

Nästa match för Dalens herrar är mot Kalmarsund den 15/2 och nästa hemmamatch är den 23/2 kl 17,00 mot Växjö där jag hoppas att så många som möjligt kan komma och heja fram killarna i den täta streckstriden.