tung förlust mot storspelande Falun

8 december 2019 20:32
ssl herr

närmare 1500 personer hade slutit upp för att se kvällens match där Dalen mötte serieledande Falun och publiken fick se två och en halv period av bra spel, en tär och snygg match innan Falun rann ifrån på slutet och kunde säkra segern med 2-7

Första perioden var en jämn och snabbspelad historia där båda lagen gick ut i ett snbbt men hantebart tempo. Både Johan Rehn i Faluns mål och Mpns Parsjö-Tegner fick tidigt bekänna färg och ade en hel del att göra under kvällen. Falun var först med att komma i målprotokollet när ynglingarna Emil Ruud och Malte Lundmark stod för 1-0 efter ett felpass på egen planhalva från Dalen. Malte Lundmark var sist på bollen och tiden var 9,25. 16,12 kunde så Dalen kvittera när Ketil Kronberg skjuter mot målet och Alexander Hedlund kan styra in skottet i öppen bur. Vi går till pausvila med känslan att Falun inte är så farlig att möta trots allt, de varkar klart störda av att Dalen stöter högt och inte ger dem arbetsro. Skotten i första blev 9-8 till Dalen.

Andra perioden hinner inte bli mer än 1,31 gammal innan umeåbekantingen Emil Johansson kan ge Falun ledningen i powerplay, ett snyggt skott utfrån Måns vänster sida och assist kom från Rasmus Enström. Dalen gnager sig in i matchen igen och Johan Rehn fick jobba hårt för att freda sig men han hade en mycket bra dag på jobbet och gjorde sig klart förtjänt av utnämningen till matchens hjälte i Falun. 19,14 kan så Falun utöka sin ledning till 1-3 när Omar Aldeeb kommer till avslut på en passning från Alexander Galante Carlström ett halvmisslyckat skott som snopet rullar över masken på Måns Parsjö-Tegner i Dalens mål. Skotten i andra perioden blev 6-5 till Dalen.

Sista perioden är det Dalen som tar taktpinnen och reducerar till 2-3 Johan Larsson skjuter och Rehn räddar men släpper retur som Jonas Landström snappar åt sig och trycker in i mål, tiden var 5,26. Efter detta är det tyvärr Falun för hela slanten, Dalen pressar på för kvittering men individuella missar, knackigt passningsspel och en storspelande Johan Rehn gör att Dalen snarare blir straffade vid minsta lilla misstag. 7,28 gör Falun 2-4 denna gång är det Alexander Galante Carlström som står för skyttet och Omar Aldeeb för passningen. 8,30 En spelvändning där Johan Samuelsson skickar upp bollen till vindsnabbe Anton Hallén som gör 2-5. 11,33 Anton Hallén igen, denna gång utan assist då han snappar upp bollen efter ett felpass. och slutligen 17,56 Anton Hallén en tredje gång och denna gång i tom bur då Dalen spelade 6 mot 5 för att komma närmare. Skotten i sista blev 12-11 till dalen och 27-24 till Dalen totalt men det är en klen tröst att vinna skottstatistiken när Johan Rehn gör en mycket stark insats i dagens match.

Till matchens hjälte ikväll för Dalen valdes Ketil Kronberg som gjorde ett starkt arbete idag, som vanligt. Fler som bör hyllas är Rasmus Andersson som inte spelade mer än sista perioden men killen är fenomenal som tekare och har en enorm speluppfattning. Linus Holmgren som bryter passningar, täcker skott, hittar passningar ingen annan ser och r mycker obekväm för motståndarna att möta. Johan Larsson som är en klippa både offensivt och defensivt. och Sebastian Degeryd som orkar och vågar ta avslut även i trängda lägen och gav Rehn en hård match idag. Vi fick även se enorma fantomräddningar från Måns Parsjö-Tegner idag, hade det inte varit för han storspel hade Falun gjort processen kort med Dalens herrar idag.

Dalens nästa match är borta mot Jönköping 12/12 och nästa och sista hemmamatchen innan juluppehållet är mot Linköping 18/12 så se till att komma och se rolig innebandy när den är som bäst.

För mer statistik från dagens match se innebandy.se För hihlights från dagens match titta in på SSLPlay.se och för bilder, nyheter och annat matnyttigt från Dalen hälsa på på vår facebooksida och väl mött nästa match.