17 Mar 1 match

Uddamålsvinst mot Warberg

27 oktober 2019 20:35
ssl herr

Nykomlingar i ligan är alltid lite knepiga att möta och dagens match mot Warberg var inget undantag. Men trots att gästerna ledde under nästan halva matchen så stod Dalens herrar som segrare i full tid. Det var onödigt jämnt och onödigt spännande och kanske inte den mest välspelade match jag sett.

Första perioden är något som vi kanske inte ska skryta över om man har sina Dalenglasögon på sig. Warberg sticker upp från start med ett par chanser och 4,09 får man också utdelning, Warberg kommer i nån sorts spelvändning och Joel Birgerson skrivs för målet med assist från Simon Nilsson. Dalens försvar var inte med hem och det straffade sig.

Dalen är dock laget som har spelet, tempot och passningarna, man gör allt utom mål i det här läget, Anton Åkerlund har två mycket kvalificerade chanser innan han kan kvittera till 1-1 13,41 in i matchen, Det är en trång bökig situation framför Tobias Jernsand i Warbergs bur och Åkerlund lyckas få in bollen, passning kom från Ketil Kronberg.

18,32 medan Dalen spelare boxplay kan Warberg ta ledningen igen. Warberg krymper effektivt Dalens box och har tålamod att vänta ut rätt läge. Mattias Kongstad skjuter i liten vinkel och assist står Joel Birgersson för, tiden var 18,32. 19,16 utökar Warberg dessutom sin ledning till 1-3 när Kongstad gör sit andra mål för kvällen även denna gång var det Birgersson som stod för passningen.

Vi går till paus med en lite trist smak i munnen, Dalen känns inte på tårna och får ingen reda på sitt försvarsspel, något som känns väldigt ovant då en stark defensiv normalt sett är Dalens signum. Framåt gör man mycket rätt men väldigt många skott går strax utanför eller över målburen och skotten i första perioden blev 3-7 till gästerna. Det speglar inte spelat men väl var resultatet.

Andra perioden blir en helt annan historia där Dalen kommer ut som ett helt nytt lag, bara 45 sekunder in i perioden kan Ketil Kronberg göra 2-3. Jonas Svahn bryter en passning på egen planhalva, spelar till Viktor Nystedt som Skickar ut till Ketil som har halva målburen helt öppen och då missar han inte.

3,19 kan så Dalen kvittera. Det är trångt och stökigt framför Warbergs målbur och Jernsand får inte grepp på bollen utan tappar den och Anton Åkerlund är blixtsnabbt framme med klubban och sätter 3-3 utan assist. 6,26 tar så Dalen för första gången ledningen i matchen, Christoffer Andersson får ett diagonalpass från Danile Sonidsson och skjuter direkt över målvakten och in i krysset. 9,39 kan Dalen utöka sin ledning till 5-3 med 6 sekunder kvar av powerplay. Christoffer Andersson skickar upp en elegant passning till Jonas Svahn som från sin högerkant har fritt fält.

Andra perioden är tveklöst Dalens, fyra raka mål och skottstatistiken 15-4 till Dalen. Det är det här spelat som saknades i första perioden. Ett Dalen som kliver fram och som också skyddar sitt mål och checkar högt upp i banan.

Sista perioden är för Dalens del något av en transportsträcka, man får inte riktigt till samma momentum som i andra perrioden men man håller tätt bakåt, Warberg kämpar med näbbar och klor och Måns Parsjö-Tegner i Dalenmålet får jobba hårt för att freda sig. Han släpper bara till en gång och det är när Warberg tilldöms en straff 15,04 in i perioden och Vidar Tirén tar ett avslut på låg höjd från halvdistans. en ovanlig men tydligen effektiv straffvariant.

I övrigt hjälper det inte Warberg ens att ta ut målvakten med 3 minuter kvar, man kommer inte närmare än så och Dalen kan vinna med 5-4. ett i alla stycken rättvist resultat då lagen dominerade var sin period och Dalen trots allt var laget som hade en stabilare offensiv. Warberg kan dock blir en liten joker i serien så länge man får matcherna dit man vill tempomässigt. De varkar trivas med att spela på halvchans med rätt mycket fysiskt spel.Skotten i sista perioden med 2-8 till Warberg och totalt 20-19 till Dalen.

Idag var första matchen den här säsongen det märktes att Dalen har många spelare på skadelistan och då är det skönt som supporter att det går vägen ändå, trots att det inte var nåt skönspel från nån av lagen och det faktiskt periodvis var en dålig match. Men oavsett om några av de skadade spelarna är på ingång igen eller inte så krävs det att man tar sig i kragen och spelar sitt spel oavsett motstånd, att defensiven håller och att det blir bättre skärpa i avsluten.

Till matchens hjältar valdes idag Simon Svensson från Warberg och Lukas Harnesk för Dalen och det är mycket skönt att veta att när det kärvar lite i lagmaskinen Dalen så har vi spelare som Lukas eller för den delen Pär Forsman som täcker skott, kämpar vid sarg och framför målbur och sliter hårt för att vinna boll i alla lägen. I övrigt vill jag ge guldstjärnor till Anton Åkerlund, Daniel Sonidsson och Linus Holmgren som alla stack ut idag. Linus är en sån enorm tillgång för laget både bakåt och framåt.

För mer statistik rekommenderar jag innebandy.se, för att titta på highlights från dagens match spana in SSLplayoch för bilder och annat från matchen och laget titta in på vår facebooksida

Nästa match för killarna är på Söndag den 3/11 borta mot Höllviken, nästa bortamatch är mot Visby den 16/11 och matcherna kan ses via SSLplay. Nästa hemmamatch är inte förrän 21/11 när vi möter Helsingborg. Väl mött då för att titta på bra, rolig och fartfylld innebandy i Sveriges innebandyhuvudstad.