Stabil vinst och målrekord mot Höllviken

13 mars 2021 22:06
ssl herr

För att Dalens herrar skulle nå den hägrande fjärdeplatsen och hemmaplansfördel i slutspelet krävdes det inte bara vinst utan även att alla andra matcher skulle falla klubbens väg. Även om övriga matcher inte resulterade i fördel Dalen så såg herrarna till att göra det de kunde göra och på köpet slogs målrekordet för en SSL-match när det blev hela 27 mål i matchen.

Första perioden hann bli 2,49 gammal innan Alexander Hedlund gav Dalen ledningen med 1-0 med ett skott på nära håll fråm sidan assist kom från Christoffer Andersson. 6,51 kan Höllviken kvittera till 1-1 ett skott utifrån på bortre stolpen av Linus Bergström med passning från Johannes Wilhelmsson. 7,46 replikerar Dalen när Christoffer Andersson sätter ett snyggt skott mot första stolpen i powerplay, assist denna gång kom från Viktor Nystedt. 10,49 utökar Dalen till 3-1 genom Linus Holmgren som knackar in en backhand bakom Trolle i Höllvikens målbur assist kom från Rasmus Andersson på egen planhalva. 11,18 utökas Dalen till 4-1 genom Viktor Nystedt från högerkanten på pass från Sebastian Degeryd och vi avslutar första periodens målskytte med en delikatess när Emil Wiklund stjäl bollen av Höllvikenförsvarare, går själv, lurar ner målvakten och flippar in 5-1 i nättaket. Skotten i första perioden var 12-10 till Dalen där Anton Grönlund i Dalens målbur hade en enklare dag på jobbet än Mike Trolle Lind hade det mitt emot. Dalen hade vassare chanser, mer bollinnehav och var det klart bättre laget.

Andra perioden fortsätter i samma stil som den första, 2,33 kan Sebastien Degeryd göra 6-1 till Dalen från "fel" kant passningen kom från Rasmus Andersson. 3,18 utökar Alexander Hedlund Dalens ledning till 7-1 på passning från bakom målburen av Daniel Sonidsson.

5,14 kan Höllviken reducera till 7-2 genom Linus Bergström som kör en repris på hans eget mål från första perioden, assist kom den här gången från Julian Nihlén. 7,50 gör Dalen 8-2, Johan Larsson skjuter in bollen på bortre stolpen och passningen kom från Daniel Sonidsson.

Här nånstans får Mike Trolle Lind nog och Jan Eckhardt får ta över i Höllvikenmålet. 8,18 kan Albin Carlsten göra sitt första SSL-mål med assist från ;attias Ljunggren och det står 9-2 12,02 utökar Dalen till 10-2 när Johan Larsson springer in sitt andra mål för kvällen i perfekt tajming med inlägget från Christoffer Andersson.

14,05 spelar Dalen powerplay och Rasmus Andersson kan göra 11-2 från Höga slotet på passning från Viktor Nystedt. 16,37 passar nestor Ketil Kronberg på att också få sitt namn i målprotokollet med 12-2 i öppen bur på assist från Sebastian Degeryd. 17,59 får Jonas Landström sätta 13-2 i tom bur i spel 5 mot 6 när Höllviken tagit ut målvakten för att försöka göra något åt matchsituationen. Målet var utan assist. 18,30 avslutar vi målskyttet för andra perioden med att Sebastian Degeryd gör 14-2 med prickskytte mot första stolpen, passningen kom från Viktor Nystedt. Skotten i andra perioden blev 16-11 till Dalen.

Sista perioden vilar Dalen ett antal spelare inför slutspelet och luftar några av killarna som inte så ofta får speltid, detta och den stora ledningen för laget leder till en lite annan matchbild där Höllviken får både fler mål och mer bollinnehav. 2,02 reducerar Höllviken till 14-3 genom Daniel Ring på assist från Julian Nihlén. 3,33 tilldöms Höllviken en straff som Daniel Ring med nöd och näppe Zorrar in till 14-4 4,48 blir det 14-5 när Fabian Hansson gör mål på bortre stolpen på Linus Bergströms passning.

7,10 gör Anton Åkerlund 15-5 när han skarvar in ett inlägg från Lucas Arvidsson. 10,53 reducerar Höllviken till 15-6, målet kom från Ted Nivestam och assist från Lukas Holmkvist. 11,50 reduceras det igen, slött försvarsspel och lite för lågt målvaktsspel ger Daniel Ring kvällens tredje mål på assist från Kim Uddvi och det står 15-7.

12,25 kan David Karlsson utöka Dalens ledning till 16-7 från slotet på passning från Anton Åkerlund. 16,23 gör Sebastian Degeryd sitt tredje mål för matchen denna gång i powerplay och på pass från Johan Larsson. 17,01 reducerar Höllviken i en spelvändning där Grönlund går ut lite väl tidigt och blir förbisprungen av Johannes Wilhelmsson som får öppen bur, assist kom från Linus Bergström. 18,19 gör Höllviken sitt sista mål för matchen när Jacob Sagmeister gör 17-9 på pass från Julian Nihlén. och vi avslutar med 18-9 när viktor Nystedt flippar in bollen över Eckhardt på assist från Ketil Kronberg, tiden 19,34. Skotten i sista perioden blev 12-15 till Höllviken och det är klart rättvist när Dalen slappnade av, vilade ordinarie spelare och inte riktigt hade motivationen till att löpa hem för fullt alla gånger. Men det är inget man får fortsätta med i ett slutspel. Skotten totalt blev 40-36 till Dalen och det var aldrig någon tvekan om att Dalen var det bättre laget.

Till matchens Hjälar valdes från Höllviken Kim Uddvi som tidigare spelade i Dalen (då som Kim Lundström) och som spelade sin sista SSL-match idag vi tackar för alla år vi fått se honom på planen. för Dalen var det SEbastian Degeryd som valdes med tre mål och 2 assist i dag. Samma summa som Viktor Nystedt som dock hade 2 mål och 3 assist. Överlag Spelade Dalen enligt förväntan idag, man vann klart och tydligt, men, även om det kan vara svårt med fokus när man leder så stort och även om man känner ett behov från tränarsidan att vila spelare inför ett slutspel så får man faktist inte tappa sista perioden med 4-7 i mål. Det är snyggare att köra ända in i kaklet.

Nu väntar Mullsjö i kvartsfinalerna. Första matchen är borta i Nyhemshallen den 19/3 och går att följa via sportexpressenplay. nästa hemmamatch är 21/3 kl 15, vi ses och hörs då.

För mer statistik från dagens match titta in hos innebandy.se, för bilder från dagens match gå in på vår facebooksida och för att se alla matchens mål gå in och ta en titt på DalenTV