Julia Näslund om skadan i måndags

9 januari 2020 12:38

I de sista minuterna av matchen måndag den 1/6 mot Sirius åkte Julia Näslund på en tuff smäll i sudden och blev liggandes på planen i ca en halvtimma med fixerad nacke i väntan på ambulans. Vi har hört med henne vad läkarna säger och hur hon mår.


Hur mår du idag?

Jag mår inte speciellt bra idag, både smärtan i nacken och huvudet har blivit värre dom senaste dagarna.

Vad säger läkarna?

Jag var in och gjorde röntgen samma kväll som ambulansen hämtade mig, och den visade inte på några sånna skador. Däremot har dom sagt att jag kommer uppleva mer smärta dom närmsta dagarna, och att det troligtvis är en form av sträckning i nacken och utgick från någon typ av hjärnskakning. Jag fick rekommendation att åka hem och ta alvedon regelbundet, vila så mycket som möjligt och avstå från teve, telefon osv. Skulle smärtan inte börja avta inom denna vecka ska jag ringa tillbaka till sjukhuset och åka in igen. Har även varit i kontakt med sjukgymnast som jag ska träffa på fredag. Det är alltså inte säkert att jag åkt på en hjärnskakning men vi utgår från att det kan vara en hjärnskakning och därför följer jag dom restriktioner som gäller vid hjärnskakning, oavsett om jag har en eller inte.

Har du fått någon prognos om när du kommer kunna börja träna och spela igen?

Nej, det har jag inte. Allt beror egentligen på mitt mående och när det börjar kännas bra igen. Men jag, Henke och Lelle är överens om att det inte är värt att riskera att gå igång för tidigt eftersom det handlar om en skada i nacke och huvud. Just därför så är det en större försiktighetsåtgärd som kanske betyder att jag behöver en, två eller tre extra vilodagar. Sen får vi se vad sjukgymnasten bedömer på fredag.

Hur tror du att det kommer påverka laget?

Jag vet inte hur känslan i laget är nu efter min skada, men det är klart att en skadad spelare påverkar laget eftersom vi vill ha alla på planen. Men eftersom det är viktiga matcher inom kort så hoppas jag att fokus ligger på det och att dom är tygga med att jag är hemma och gör allt jag kan för att må bättre.

Hur känner du om situationen? Har du tittat på klippet?

Ja, jag har sett klippet och jag tycker att situationen är väldigt onödig. Nu har ju videogruppen släppt sirius-spelaren efter anmälan så jag antar att det var en omedveten tackling som tog fel helt enkelt. Däremot tycker jag att man hade kunnat agera annorlunda i den situationen för att undvika en skada.

Vad tänker du på när du ligger där på planen i väntan på ambulans?

Jag tänkte inte så mycket faktiskt. Min uppfattning är att det gick väldigt fort från det att jag ramlade tills ambulansen kom.

Vi hoppas att det går bra för Julia och att vi snart får se henne tillbaka på planen!

Artikel och videoklippet på innebandy.se hittar du här, Artikel från VK hittar du här