17 Mar 1 match

Förlust på övertid i Derbyt

3 mars 2021 21:08
ssl herr

Derby är Derby och allt kan hända då men att Dalen skulle ligga under med 0-6 efter första perioden var nog något av en högoddsare i kvällens match mot Thorengruppen. Laget reste sig och tog trots allt matchen vidare till förlängning där ett omdiskuterat domslut till sist fällde avgörandet.

Första perioden är i Dalenögon en ren misär där inget fungerade för Dalen. Passningsspelet lämnade en hel del i övrigt att önska, avsluten var tafatta och feltänkta och man var tvåa på bollen i defensiven hela vägen. Därför och för att detta ändå är IBK DAlens hemsida så ska jag fatta mig kort kring första perioden. Håll till godo. 8,29 0-1 mål Daniel Hernandez assist Måns Höglin 12,26 0-2 mål Hampus Öhgren assist Axel Hjälmm 13,41 0-3 mål Daniel Hernandez assist Måns Höglin 14,54 0-4 mål Axel Hjälm assist Jonas Svahn 15,58 0-5 mål Hampus Öhgren assist Axel Hjälm 19,17 0-6 mål Tobias Bergfors assist Måns Höglin

Skotten i första perioden blev 13-14 till Thorengruppens fördel och säger mer om Dalens oförmåga att göra mål på Erik Ställ i Thorens mål än om nåt annat.

Andra perioden börjar Dalen resa sig och faktiskt spela innebandy igen, det är förtfarande uppförsbacke men spelet börjar flyta på lite bättre och det dröjer till 14,48 innan Thorengruppen kan utöka sin ledning till 0-7 genom Victor Öberg som styr in ett skott från Mathias Hagert. 15,51 kan så Dalen äntligen göra hål på Ställ när Sebastian Degeryd skickar in ett inlägg mot slotet där Viktor Nystedt kommer i fart och skjuter in 1-7 i öppen målbur. Fler mål än så blir det inte men Dalen börjar vädra mrgonluft. Skotten i andra perioden blev 7-9 till Thorengruppens fördel men jag skulle nog säga att andra perioden var helt jämn med en liten spelmässig fördel för Dalen.

I tredje perioden är det för första gången Dalen som tar tag i taktpinnen och göt det första ålet för perioden. 3,57 gör Linus Holmgren 2-7 från höga slotet på passning från Christoffer Andersson. Det är tydligt att Dalen nu vaknat och att det är jakt på mål och hög press som gäller och från nionde minuten och framåt är det i princip bara ett lag på planen. 9,21 gör Dalen 3-7 Linus Holmgren passar till Ketil Kronberg som lyfter över en liggande Ställ. 10,17 stänker Viktor Nystedt in 4-7 på bortre i fart, passet kom från Linus Holmgren. 11,27 5-7 Johan Larsson passar från förlängd mållinje till Sebastian Degeryd som står perfekt placerad i slotet. 12,22 6-7 Linus Holmgren gör sitt andra mål för kvällen på pass från Christoffer Andersson. och slutligen 17,22 kan Dalen kvittera till 7-7 när Christoffer Andersson kan stänka in bollen högt på bortre på passning från Viktor Nystedt. skotten i tredje perioden blev 18-4 till Dalen och det var bara storspel från Erik Ställ som gjorde att det inte blev fler mål för Dalen i denna period.

förlängningen blev en lite trist föreställning när ett omdiskuterat domslut leder till en dalenutvisning där Thorengruppens Jim Johansson kan avgöra till 7-8 i spel 3 mot 4 1,37 in i perioden assist kom från Hampus Öhgren. Jag väljer att inte kommentera mer än så. Inga övriga skott registrerades i förlängningen.

Till matchens hjältar valdes för Dalen Viktor Nystedt och för Thorengruppen Axel Hjälm.

Om, jag säger om, Dalen hade vaknat tidigare hade man redan i den här matchen i praktiken kunnat säkra sin slutspelsplats, men nu krävs det förmodligen poäng i minst en till match för att det ska vara helt klart. Det finns massor att kommentera och analysera kring den här matchen men i slutänden underpresterade Dalen i en och en halv period och det kan man aldrig göra i ett derby.

Nu är det två omgångar kvar där Dalen möter Storvreta på bortaplan den 7 mars och avslutar hemma mot Höllviken 13:e mars. och man har slutspelsplatsen helt i egna händer.

väl mött och håll era tummar för att det blir fler matchreferat i ett hägrande slutspel.

För mer statistik från matchen gå in på innebandy.se. För highlights från dagens match kolla in DalenTV och för att få lite bilder och annan matnyttig info ta en sväng förbi vår facebooksida