Vinst mot Tyresö

2 december 2023 20:32
Allsvenskan Norra Herr

Det blev en tionde rak vinst för Dalen i lördagens match mot Tyresö Trollbäcken men efter en briljant första period tappada herrarna farten och Tyresö tog chansen att komma in i matchen medan Dalen hade svårt att komma upp i nivå igen.

Första perioden inleds med Dalen i förarsätet, Tyresö försöker känna sig för men kommer knappt över halva plan annat än i kontringar. 3,36 tar Dalen ledningen med ett skott från Emil Wiklund från höga slotet assist kom från Jacob Mäkeläinen. 10,00 utökar Dalen till 2-0 när Anton Åkerlund tar sats från hörnet och skjuter upp i nättaket bakom Andreas Beckius i Tyresömålet. Målgivande passning kom från Wilhelm Vihtari Hansson. knappt hinnerr vi hämta oss förän Oliver Forslind springer in 3-0 assist kom från Emil Wiklund och tiden var 11,13. 13,18 tilldöms Dalen en straff och Fredrik Edholm gör proocessen kort och placerar in 4-0. 14,56 Gör Fredrik Edholm sitt andra mål för matchen efter att bollen gått som på ett snöre genom anfallande Dalenspelare, från Vidar Mårtensson till Wilmer Entall tillbaka till Mårtensson och ut till Edholm. 19,20 drabbas Dalen av en utvisning för liggande spel och i powerplay kan så Tyresö göra 5-1, målet kom från Patrik Kareliusson på pass från Kevin Hässler.

Vi går till pausvila med en känsla av att matchen redan är avgjord om Dalen fortsätter med det spel man visat upp i första perioden. Tyresö har knappt etablerat spel mot uppställt försvar på Dalens planhalva. Skotten i första perioden var 10-6 till Dalen och kändes närmast generöst för Tyresö.

Andra perioden inleder Dalen på samma fina sätt som den första 1,34 gör Wilmer Entall 6-1 på en retur från skott av Fredrik Edholm. 3,22 sätter Vidar Mårtensson 7-1 i krysset efter ett skott från halva offensiva planhalvan på pass från Vilmer Åsenstam.

Efter den inledningen tar det på något sätt stopp i dett snygga snabba spelat där Dalens passningar hittar fram till 90-90% samtidigt som Tyresö skrapar ihop laget, får till några snabba brytningar och kan hämta upp underläget till nåt som nästan hotar. 8,34 Gör Kevin Hässler 7-2 på en bakåtknack från Patrik Kareliusson. 12,41 Gör Fredrik Odelius 7-3 ensam mot Alexander Ljungström i dalenkassen, passet kom från Oscar Karlsson. Slutligen 18,19 gör Patrik Kareliusson 7-4 på pass från Robin Wiregård.

19,30 snyggar Dalen upp siffrorna till 8-4 när Fredrik Edholm knackar in bollen med en backhand på pass från Wilmer Entall.

Skotten i andra perioden var 10-7 till Dalen men även om Dalen behöll sin ledning så blev det lika i antal mål under perioden och Det kändes som att Dalen som lag tappade fokus vilket är lätt hänt när ett lag leder så stort, men det är också svårt att resa sig igen och fart på spelet när man tappat fokuset..

Sista perioden såg ut lite som den andra, Dalen håller undan men Tyresö är långt ifrån utspelat. 4,57 Gör Fredrik Edholm sitt fjärde mål för matchen assisterad av Vidar Mårtensson och det står 9-4, 7,06 replikerar Tyresö när Patrik Kareliusson gör 9-5 på pass från Robin Wiregård. 17,24 tar Tyresö ut målvakten för att försöka komma ikapp. 18,07 reducerar Tyresö till 9-6 i spel 6 mot 5 målet kom från Viktor Lägdén på pass från Patrik Kareliusson. Men som så många gånger förr så kan det också straffa sig att ta ut målvakten och 18,54 kan Dalen fastställa slutresultatet till 10-6 när Wilhelm Vithari Hansson sätter bollen i tom bur utan assist. Skotten i sista perioden blev 11-9 till Dalen och 31-22 totalt.

Det här var en match där man tydligt kan se vådan av att leda allt för stort och gå ner i tempo, Dalens ledning var aldrig hotad men det var långt ifrån brilliand spel under halv andra och stora delar av tredje perioden vilket kan komma att straffa sig när laget väl kommer till kvalspel. I Dagens match fick Dalen vaska om lite i femmorna då Alexander Hedlund, Adam Strand och August Flod saknades.

Till matchens hjältar i samarbete med Hjätarnas hus valdes från Tyresös sida Kevin Hässler och från Dalen Fredrik Edholm med fyra mål. I övrigt vill jag lyfta Emil Wiklund som alltid verkar vara inblandad i täta närkamper. Anton Ahlbäck som växt ut till en fantastisk back och som bara borde skjuta lite oftare och Jacob Mäkiläinen som är en klippa i närkamper både framåt och bakåt.

För mer statistik från dagens match rekommenderar jag innebandy.se, för att titta på highlights från dagens match ta en sväng in på innebandyTV och för nyheter bilder och annat från föreninngen ta en sväng in på våra sociala medier som vår Facebooksida

Dalens herrar spelar sin nästa match borta mot Sirius den 16/12 och nästa hemmamatch är inte förrän 14/1 mot Älvsjö. Gör det till ett nyårslöfte att hjälpa killarna i kampen tillbaka till SSL.