Förlust mot Falun

23 januari 2023 13:00
ssl herr

i' gårdagens match mönstrade Falun ett mer juniorbetonat lag än vi är vana att se och man kan bara imponeras av bredden i återväxten hos det laget. Dalen kämpade väl men blev straffade på sina misstag och med ett starkt målvaktsspel från Faluns sida kunde Dalen inte komma tillbaka.

Första perioden inleder Dalen starkast och tar ledningen 2,36 in i perioden. Viktor Nystedt avlossar skott och Ketil Kronberg styr in bollen i öppen målbur bakom Johan Rehn i Falumålet. 9,43 har Falun jobbat sig in i matchen och kvitterar till 1-1 efter ett frislag där Linus Holmgren står för passning och Victor Wettergren skyttet. 12,40 tar så Falun ledningen i matchen när Dalens försvar hamnar lite på hälarna Victor Wettergren står för målskyttet igen när han tråcklar in bollen vid främre stolpen, assist kom denna gång från Omar Aldeeb. 13,19 utökar Falun sin ledning Ahmad Aldeeb styr in skott från August Bergkvist. Vi går till pausvila med känslan av att Dalen började perioden bäst men tappade farten någonstan halvvägs in i perioden och inte riktigt får stäm varken på pressspelet eller övriga defensiven och därför blir översprungna när Falun kommer med fart. I slutet på perioden fick man lite bättre stäm i spelet. Skotten i första perioden blev 7-11 till Faluns fördel och det speglade främst den andra halvan av perioden.

Andra perioden kommer Dalen ut starkare i sin defensiv och håller emot Falun på ett helt annat sät än i första. Alexander Ljungström i dalenmålet fick mycket bättre hjälp av sitt försvar och Dalen kunde dessutom reducera till 2-3 Oliver Forslind passar in i höga slotet där Daniel Sonidsson klappar på med ett rejält skott som Johan Rehn inte har en chans att ta tiden var 18,48. Förutom att det var ett mycket bättre spel från Dalens sida under den här perioden så var det en lättnad att Daniel Sonidsson fick göra mål då han kämpat i några matcher utan poäng, Väldigt skönt att han är på gång igen. Skotten i andra perioden blev 11-4 till Dalen och det var verkligen bud på många fler dalenmål i den här perioden.

Sista perioden går tyvärr i Faluns favör bara 13 sekunder in i perioden snurrar Falun upp ett snabbt uppspel där Omar Aldeeb är sist på bollen, passningen kom från Emil Nielsen. 6,28 utökar Falun till 2-5 i en trång situation framför Dalens mål där fösvaret inte lyckas rensa udan bollen. Målskytt Lukas Rosenklint och passningen kom från Ahmad Aldeeb. 7,49 reducerar Dalen till 3-5, Alexander Hedlund skickar iväg en diagonal till Ketil Kronberg som skjuter in bollen vid främre stolpen. Dalen jagar hårt i slutet av perioden och har också ett spelmässigt övertag men johan Rehn är omutlig i Faluburen och gör ett antal väldigt kvalificerade räddningar istället är det Falun som får sista ordet när man kan sätta 3-6 i tom målbur 19,50. Målskytten var Calle Inglander på pass från Omar Aldeeb.

Skotten i sista perioden blev 13-7 till Dalen och totalt 31-22 till Dalen, Dalen tar fler avslut men skulle ha kunnat ta ytterligare fler avslut, det var mer än en gång när man kommer i snabba uppspel och iställer för att chansa och gå för mål så väntar man in resterande spelare och tappar momentum. Överlag är det dock ett starkare lag än före juluppehållet och de spelare som är nya för året börjar växa in i SSL-tempot mycket bättre nu.

Till matchens hjältar valdes för Falun Omar Aldeeb och för Dalen Oliver Forslind. Förutom dessa vill jag lyfta Jacob Mäkeläinen som jag verkligen vill välkomna hem till Dalen igen, Adam Strand som verkligen växer som försvarare och Pär Forsman och Viktor Nystedt som stack ut i dagens match. För mer statistik från dagens match rekommenderar jag innebandy.se för att se matchens alla mål igen ta en titt på DalenTV och för bilder, nyheter och evenemang ta en titt på våra sociala medier som får facebooksida.

Nu väntar Två bortamatcher, först mot Jönköping 29/1 och sedan mot Linköping 11/2 innan vi åter får chansen att heja från våra killar till stordöd mot Mullsjö på hemmaplan 15/2.