Söndag
22 Okt 1 match
Fredag
27 Okt 1 match
Söndag
05 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Lördag
25 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Lördag
16 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Förlust mot Växjö

15 februari 2022 22:30
ssl herr

I den täta serien som SSL Herr har den här säsongen räknas verkligen varje poäng och kvällens tapp mot Växjö gjorde att Dalen halkade ner till sjunde plats i serien. Kvällens match var en stabil insats från bägge lagen, fysiskt men med få utvisningsminuter och bra flyt.


Första perioden känner lagen lite på varandra de första minuterna och Dalen är laget som tar tag i taktpinnen och tar ledningen. 6,31 gör Ketil Kronberg 1-0 till Dalen från sin högerkant, den målgivande passningen kom från Albin Carlsten.

8,40 kvitterar Växjö med ett skott på bortre stolpen från Jesper Sankell assist från Marcus Ekengren.

Både Dalen och Växjö hade bud på fler mål men i målburarna var det giganternas kamp mellan Viktor Kastengren och Måns Parsjö-Tegnér och det var överlag ett briljant målvaktsspel i de två första perioderna. Skotten i första perioden blev 9-10 till Växjö och speglade matchbilden, tät men med en liten fördel för Växjö.

Andra perioden hann inte bli mer än 25 sekunder gammal innan Daniel Sonidsson kan ge Danel ledning med 2-1 med ett skott från höga slotet på pass från Anton Åkerlund.

Det bar sig dock inte bättre än att Växjö kvitterar redan 1,06 in när Marcus Ekengren får ett pass från Manuel Maurer från bakom Dalens målbur.

Resterande period gick i tempots tecken, båda lagen höll högt och ibland kanske väl högt tempo där passningsspelet och fokuset i avsluten blev lidande för båa lagen, det var mer hawaii-spel som böjlade fram och tillbaka och där 8-8 i skottstatistiken och ytterligare bra spel från båda målvakterna gjorde det till en sevärd men stressig period att se.

Sista perioden är det Växjö som tar ta i taktpinnen och 3,07 gör man 2-3 i en situation dr det är trångt fråmför Måns i målet och försvaret tittar mer på boll än på var man har sina motståndare. målet görs av Ludvig Öberg med assist från Adam Nilsson.

En olycka kommer sällan ensam och 5,02 kan Växjö utöka sin ledning till 2-4 när Tommy Bolin skickar upp en boll till Ludwig Persson som skjuter under Måns arm och bollen lika långsamt som försmädligt rullar in över mållinjen.

Dalen tar time-out och 5,51 reducerar man till 3-4 nr Anton Åkerlund snappar åt sig bollen från en Växjöback och lyfter över Kastengren.

Dalen pressar på för en kvittering och som händer lag som pressar framåt så ofta så kommer man lite i obalans och Ludwig Persson kan bjuda igen för förra växjömålet till Tommy Bolin som gör 3-5, även denna gång tittas det lite för mycket på boll och lite för lite på placering och motstånd från Dalens försvar.

14,16 reducerar Dalen till 4-5 i ett anfall som gick lite på chans där Felix Forslund får bollen till Albin Carlsten som skjuter från halva offensiva plan och bollen letar sig in under en delvis skymd Kastengren.

15,46 kan Växjö fastställa slutresultatet till 4-6 när Felix Göthberg snor åt sig bollen på Dalens planhalva och skickar den till Samuel Folkesson/Algman som skjuter i öppet mål.

Dalen kämpar tappert de sista 4 minuterna, man tar ut målvakten och i samband med en Växjöutvisning spelar man 6 mot 4 i slutminuten och trots detta står det en växjöförsvarare eller en Viktor Kastengren ivägen för varje skott. Skotten i sista perioden blev 7-12 till Växjö och det var helt klart Växjös period också. Skotten totalt blev 24-30 till Växjös fördel.

Till matchens Hjältar valdes från Växjö Markus Jonsson och för Dalen Anton Åkerlund som verkligen kämpade, slet och offrade sig över hela planen idag. I övrigt var det trevligt att se Jim Johansson tillbaka i Dalen igen, får han bara att par matcher i kroppen kommer han att bli en stor tillgång. John Sjöstedt gjorde också sin premiär på hemmaplan idag och han var helt respektllös i sina närkamper och var nära att få göra pong ikväll också. Övriga små guldstjärnor får gå till Johan Larsson som liksom Rasmus Andersson var så nära att få göra mål både en och två gånger och till den alltid lika hårt arbetenad Pär Forsman.

För mer statistik från matchen rekommenderar jag innebandy.se och för att se kvällens mål titta in på DalenTV för bilder och roliga nyheter och information ta en sväng in på vår facebooksida

Nästa match för våra herrar är Borta mot Hagunda den 18/2 kl 18:00, nästa är borta mot Sirius 23/2 kl 19:00 och nästa hemmamatch är mot Kalmarsund 27/2 kl 18:00 så kom och stötta våre herrar i deras kamp att nå slutspelet.