Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Fredag
23 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Söndag
02 Okt 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Söndag
16 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Söndag
04 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Torsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Söndag
22 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match

En poäng efter förlust på straffar

7 mars 2019 21:24
ssl herr

Slutspelet närmar sig med stormsteg och alla poäng räknas. I kvällens match mot Jönköping hade Dalens herrlag varit klara för slutspel vid vinst och 3 poäng. Tyvärr räckte det inte hela vägen fram idag trots en bra och stabil start. Men det kommer nya chanser redan på söndag.


Första perioden inleds lite trevande från båda lagen. Det byts chanser med varandra men det slarvas också en hel del. Det är tydligt att det här är en match där båda lagen är i lika stort behov av poängen. Dalen har några vassa chanser men det saknas den där lilla skärpan i avsluten som är skillnaden mellan ett mål och ett skott som går i stolpe eller strax utanför. 7,52 får Dalen ett frislag på nästan mitt på offensiv planhalva och Jonas Svahn tar sats och skjuter ett mäktigt skott som går rätt upp i nättaket bakom Gustav Jansson i Jönköpings mål. 10,07 tilldöms Jönköping en straff som Måns Parsjö-Tegner räddar säkert och stabilt. Dalen hade bud på fler än ett mål till, men det blev inte mer den här perioden som slutade med 9 skott på mål för Dalen och 6 för Jönköping.

Andra perioden inleder Dalen stabilt, efter endast 01,09 får vi se en delikatess när Andreas Carlbom passar bollen bakåt mellan sina egna ben till Jonas Svahn i höga slotet som skjuter in sitt andra mål för kvällen. 5,18 kan dalen utåka sin ledning till 3-0 när Ketil Kronberg får ett långt diagonalpass från Mattias Ljunggren och smaskar in bollen bakom en Jansson som inte hinner runt.

Där nånstans tar det roliga slut för kvällen, Jönköping börjar en massiv upphämtning. 9,45 gör man 3-1 i power play, Målskytt Joel Wadsten på passning från Otto Weidman. 12,05 gör samma Wadsten 3-2 på passning från Anton Hedin och slutligen gör Otto Weidman 3-3 på passning från Rickard Hessmer. Vi går till paus efter andra perioden med en lite bitter smak i munnen, när det började så bra och såg ljust ut, men man tappar allt i andra halvan av perioden och Jönköping får ett par enkla mål. Skotten i andra blev 7-12 till Jönköpings fördel.

Tredje perioden tar så Jönköping ledningen för första gången i matchen. 8,23 in i perioden när Martin Glimberg får chansen i en kontring. Assist kom från Rickard Hessmer.

Dalen kämpar och strider för att kunna kvittera och slutligen 17,59 med bara två minuter kvar av matchen kan Ketil Kronberg äntligen kvittera från sin favoritplats på höer sida av slotet. Passningen kom även denna gång från Mattias Ljunggren. Skotten i sista perioden blev 8-12 till Jönköpings fördel.

Förlängningen blev resultatlös med endast ett enda skott på mål, ett skott från Dalen som tyvärr gick mitt i bröstet på Jansson i Jönköpings mål. så vi går till straffar där båda målvakterna räddade första omgången straffar. Rickard Hessmer sätter sin straff i andra omgången och Gustav Jansson räddar Dalens andra straff.

En poäng är bättre än ingen, men nu krävs det minst 2 poäng till på två matcher för att Dalen ska ta sig till slutspel i år. Vad som krävs mer är fler avslut på mål Att som idag ha 25-31 i statistik håller inte i längden. Tar man inga avslut så blir det inga mål. Dagens glädjeämnen är viljan och bolltempot i tredjefemman. Att Mattias Ljunggren avlossade skott på mål, något jag gärna ser mer av. Att Johan Larsson är en fartfylld och stabil tvåvägsspelare och att Jonas Svahn utan tvekan förtjänade utnämningen till matchens hjälte. Ett extra grattis också till Lukas Harnesk som precis har blivit pappa.

Nu på söndag 10/3 kl 17,00 är det dags för sista hemmamatchen under grundserien. Dalen möter då Helsingborg så gör som nästan 1200 av oss gjorde under kvällen och kom och hjälp våra killar att ta sig till slutspel.

För mer statistik från dagens match rekommenderar jag innebandy.seför bilder från dagens match och annan info titta in på vår facebooksida och för att kolla på kvällens highlights titta in på SSLplay