Torsdag
30 Dec 1 match
Onsdag
05 Jan 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Fredag
04 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Tisdag
15 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Onsdag
23 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match

Årets genombrott förlänger med IBK Dalen!

13 juni 2022 11:00

Efter att för någon månad sedan blivit framröstad av sina lagkamrater som årets genombrott har nu Ida Hansson, född 1999, förlängt sitt kontrakt med IBK Dalen med ett år.


“Det känns så roligt att Hansson fortsätter lira med oss, hon var en väldigt viktig spelare för oss under förra säsongen och kommer fortsätta vara det nu under kommande säsongen” säger tränare Caroline Stattin.

“Jag trivs väldigt bra i laget och i Umeå. Vi har haft några tuffa säsonger och så är jag inte nöjd med hur förra säsongen slutade. Sedan känner jag att jag vill spela SSL igen med Dalen så i slutändan var det ett enkelt val att förlänga,” säger Ida Hansson själv.

Ida började sin innebandykarriär i Vendelsö IK och jobbade sig lite norrut genom Stockholmsklubbarna Huddinge IK, Tyresö Trollbäcken IBK och Hammarby IF IBF under några säsonger innan hon hamnade i Umeå och IBK Dalen för 3 säsonger sedan.

Väl här har hon tagit steg i sin utveckling varje säsong och fått större och viktigare roller. Under förra säsongen var hon en av lagets viktigaste spelare och hoppas kunna ta ytterligare kliv kommande säsong. “Jag känner själv att jag växte mycket under förra säsongen. Min känsla är att spelsystemet passar mig bra och jag kunde få ut mer av mina styrkor som spelare. Jag tog många kliv både på och utanför planen och jag hoppas att det kan fortsätta under kommande säsong,” säger hon.

“Ida utvecklades väldigt mycket under förra säsongen och tog fler kliv både defensivt och offensivt. Ida har ett bra skott, läser spelet bra, slår bra passningar och vinner mycket boll. Blir kul och spännande att se vilka ytterligare kliv i sin utveckling hon kommer ta nästa säsong,” säger tränare Stattin.

Ida Hansson har 5 säsonger i Allsvenskan bakom sig, med 50 matcher och 17 poäng som facit. Hon hann även med att spela 15 matcher med Dalen i SSL innan laget åkte ur. “Lagets självklara målsättning för kommande säsong är att gå upp till SSL just för att förra säsongen slutade som den gjorde. Sedan för min egen del så vill jag bli så bra som jag bara kan bli och på så sätt kunna bidra till att vi tar steget upp till SSL igen,” säger Ida.

Nästa steg för henne personligen har hon också en tydlig bild av. ”Jag vill först och främst kommer jag fokusera på det fysiska, att bli snabbare men också starkare för att bli tuffare på plan. När det kommer till innebandyn vill jag bli ett större hot framåt och kommer att fokusera på det både nu under försäsongen men också under kommande säsong,” avslutar Ida Hansson.