Grym kämpainsats av Dalen

25 februari 2023 21:37
ssl herr

Trots ett en enorm forcering från Dalens herrar i sista perioden och en skottstatistik i denna period på 23-5 till Dalen så räckte det inte ända fram utan eftermiddagens match mot AIK slutade i en uddamålsförlust.

Men vi börjar från början med första perioden där Dalen inledde lite skakigt i defensiven vilket AIK inte var sena att utnyttja och redan 1,51 in i perioden kunde gästerna ta ledningen med 0-1 genom Liam Åström på assist från Daniel Ring. 5,02 utökade AIK sin ledning till 0-2 denna gång hette målskytten Markus Eriksson och han fick sin målgivande passning från Jesper Andersson. Båda dessa mål hade sin upprinnelse i ett lite osäkert försvarsspel där Dalens defensiv hamnade lite på hälarna och man inte riktigt fick ordning i positionerna. 8,07 kan Dalen så reducera till 1-2 genom Felix Forslund i power play. En snygg diagonalpassning från Alexander Hedlund till Felix som sköt ett direktskott där AIKs målvakt inte hann runt. 14,20 utökar AIK till 1-3 Denna gång genom Kim Guilotte på pass från Liam Åström. Skotten i första perioden var 5-3 till Dalens fördel men där AIK fått bedrägligt enkla mål har Dalen fått kämpa för varje meter och AIKs målvakt Christian Eddeborn hade en fantastisk dag på jobbet.

Andra perioden kommer Dalen ut som ett nytt lag, defensiven håller ihop och chanserna framåt blir mer vassa. AIK utökar dock till 1-4 genom vad som bedömdes som ett självmål där bollen tog i en Dalenspelare och ändrade riktning. 16,19 kan så Dalen äntligen reducera, Viktor Nystedt passar ut till Alexander Hedlund på kanten och han skjuter in bollen på första stolpen.

18,09 reducerar dalen ytterligare till 3-4 även denna gång är det Viktor Nystedt som står för målgivande passning även om det i förekommande fall var ett skott. På retuern kan Niclas Brohlin Ljung sätta bollen i väldigt snäv vinkel, det är till och med möjligt att han vallade in bollen via målvaktens rygg, jag satt i för dålig vinkel för att se ordentligt.

Skotten i andra perioden blev 14-9 till Dalen och vi går till pausvila med en betydligt bättre smak i munnen. Dalen hotar från ett flertal positioner och i alla femmor även om det är förstafemman som är den som producerat.

Sista perioden inleds med en hink isvatten över huvudet när AIK bara behöver 31 sekunder för att göra 3-5 en boll som Anton Grönlund är på men som försmädligt rullar över vaden på honom och in vid bortre stolpen. Målskytt var Kim Guilotte och passet kom från Joakim Alvinder. 4,39 hämtar Dalen in det målet när Niclas Brohlin Ljung gör sitt andra mål för matchen ett snabbt pass från Viktor Nystedt till Niclas som styr in bollen bakom Eddeborn, ett enkelt och snabbt spel. 5,37 utökar AIK till 4-6, Markus Eriksson skjuter från halva plan och Joakim Alvinder styr in bollen bakom en lätt skymd Anton Grönlund som inte hinner runt. 14,23 reducerar Dalen igen denna gång till 5-6. Vad vore en match utan ett mål från allas vår favoritnorrman, Ketil Kronberg skjuter från slotet på en passning snett bakåt från Niclas Brolin Ljung. Trots en enorm forcering från tionde matchminuten och ända till slutsignal kommer man inte närmare än så och AIK kan vinna med uddamålet och ligger nu bara 2 poäng efter Dalen i serien. Skotten i sista perioden blev 23-5 till Dalen och den totala skottstatistiken för matchen blev 42-17 och det enda som räddade AIK var deras storspelande målvakt. Till matchens hjältar valdes i AIK Lagkapten Markus Eriksson och i Dalen Niclas Brohlin Ljung med två mål och en målgivande passning i matchen. Förutom Niclas och hela resten av förstafemman känner jag att jag måste få dela ut några guldstjärnor till Emil Wiklund som aldrig räds att gå in i en närkamp och alltid vill ha bollen, till Jacob Mäkeläinen som så snabbt hittat in i laget och Felix Forslund som växer för varje match och har förutsättningar att bli en storspelare i framtiden.

Nu är det få omgångar kvar och nästa match för Dalen blir Derby mot Thorengruppen på bortaplan 1/3 och nästa hemmamatch är mot Växjö 5/3 kl 16:00. utöver dessa matcher har man kvar att möta Gävle på bortaplan och det krävs minst en vinst för att slippa kvala till nästa säsong. Så kom och hjälp vårt lag att vinna.

För mer statistik från dagens match rekommenderar jag innebandy.se, för highlights från dagens match titta in på DalenTV där jag hoppas att senaste klippen kommer upp snart. Slutligen håller er uppdaterade på våra sociala medier som exempelvis vår Facebooksida