Förlust i säsongspremiären

17 september 2022 17:00
ssl herr

Så var säsongen igång för i år och även om Dalens herrar förlorade klart i dagens match mot Helsingborg så finns det ljusglimtar och ett intressant ungt lag som kan växa till sig bra när våra nya killar får lite mer matcherfaranhet på SSL-nivå

Första perioden inleddes inte bra för Dalen, redan 1,24 in i matchen kommer Helsingborg i ett 3 mot2 läge där Fredi Peterson är sist på bollen och Linus Malmström står för assist. En olycka kommer sällan ensam och bara knappa en och en halv minut senare kan Helsingborg utöka sin ledning till 0-2.Ett snabbt uppspel från Oscar Johansson på backsidan till Linus Nordgren som stod obevakad parkerad vid Anton Grönlunds bortre stolpe och kunde styra in bollen. Härifrån och framåt är det uppförsbacke för Dalens herrar men det är också härifrån och framåt som laget lyfter sig och spelet kommer igång på allvar.

Resterande period är mållös för båda lagen men med mersmak för Dalen där ett stolpskott, och ett skott precis ovanför Jonathan Edlings ribba gör att skotten i första perioden ändå slutar 8-8

Andra perioden inleds tyvärr lite som den första när Helsingborg kan utöka till 0-3 redan 48 sekunder in i perioden. Målgörare denna gång var gamla Dalenspelaren Christoffer Andersson och Linus Nordgren stod denna gång för assist. 12,17 utökar Helsingborg igen denna gång är det Linus Berrgström som passar in till Linus Nordgren i slotet som trots uppvaktning lyckas lyfta in bollen bakom egen rygg.

Efter detta var det äntligen Dalens tur att få hamna i målprotokollet. Adam Strand passar upp från backplats till Emil Wiklund som tar ett steg in i banan och skickar in bollen bakom Edling och det står 1-4. Tiden var 13,54. 15,23 kan Dalen reducera igen, denna gång är det Oliver Bodén som serverar en passning tvärs igenom Helsingborgsförsvaret till Daniel Sonidsson som klipper till direkt.

15,44 utökar Helsingborg ledningen när Linusarna Bergström och Nordgren samarbetar igen, denna gång var det Bergström som var sist på bollen och vi går till pausvila med 2-5 som resultat. Skotten i andr perioden blev 8-9 till Helsingborgs fördel.

Sista perioden dröjer det till 4,41 innan Helsingborg gör nästa mål. Daniel Johnsson står för passning till Ebbe Nordbäck i ett snabbt uppspel där Dalens försvar inte hinner hem 05.10 gör så Helsingborg 2-7 när Linusarna är på planen igen. Borgström gör mål och Nordgren står för assist. 15,18 reducerar Dalen till 3-7 i spel 6 mot 5 Felix Forslund passar upp bollen till Alexander Hedlund på backplats. Hedlund skjuter och lyckas få in bollen mellan Edling och främre stolpen. Trots hårt jobb där Dalen gått ner på spelare under sista perioden och att man spelar 6 mot 5 de sista fem minuterna kommer man inte närmare och Helsingborg kan fastställa slutresultatet till 3-8 när Fredi Peterson gör sitt andra mål för dagen i tom bur på passning från Max Wahlgren, tiden 18,51. Skotten i sista perioden blev 7-10 till Helsingborg och den totala skottstatistiken blev 23-27 till gästerna.

För mer statistik från matchen se innebandy.se för att kolla in highlights från dagens match surfa in på DalenTV och för bilder, nyheter och annat roligt glöm inte bort vår facebooksida

Det är tydligt att Dalen tappat många bärande spelare inför denna säsong och laget har som helhet inte riktigt kommit upp i tempo och styrka för att kunna möta Helsingborg med full styrka. Men trots detta så är det skönt att se att våra "gamla" spelare tar för sig, Emil Wilund jagar fortfarande boll med frenesi och hatar att förlora. Alexander Hedlund blir starkare och starkare i närkamperna. Felix Forslund verkar vara över hela banan samtidigt. och Pär Forsman jobbar lika hårt framåt som bakåt. Se dessutom upp i framtiden med William Entall som jobbar och sliter och visar upp grym teknik och Noah Norlander som gör ett väldigt bra jobb bakom motståndarnas mål. Överlag ska det bli väldigt intressant att se utvecklingskurvorna på våra nya hungriga spelare.

Nu väntar två bortamatcher först mot Pixbo 23/9 och sedan mot Hagunda 24/9 innan det är dags att möta Storvreta hemma 2/10 kl 17:00... Välkommen att heja på killarna och se rolig innebandy då..