IBK Dalen värvar rightforward från Linköping!

21 maj 2021 10:02
SSL Herr

IBK Dalen har värvat Ledberg IBF talangfulla 18-årige rightforward Rasmus Mäkinen. Rasmus som under föregående säsong även var utlånad till allsvenska Lillån IBK där han under 7 matcher gjorde 5 poäng.


– Vi är väldigt nöjda med att vi lyckats värva ännu en talang till oss. Jag är helt övertygad om att Rasmus kan göra en liknande resa som många andra spelare har gjort när de kommit till Dalen. Rasmus är en kille som kommer att passa perfekt in i vår spelstil, säger IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson.

– Det känns riktigt bra att ta steget framåt till SSL och att byta till just IBK Dalen känns rätt med deras spännande spelstil. Hos dem har man bästa möjliga förutsättningarna till att bli så bra som möjligt, jag ser verkligen fram emot att flytta till Umeå och att få börja spela i Umeå Energi Arena, säger Rasmus Mäkinen.

– Redan vid en första anblick kände vi att i Rasmus finns det en otroligt spännande innebandyspelare, en spelare som i sitt sätt att vara och spela passar perfekt in i vår verksamhet. Han besitter många intressanta grundegenskaper och jag tror till exempel att hans aggressivitet i dueller, viljan att sätta press och förmåga att nosa sig till avslutslägen kommer vara oerhört värdefulla för oss. Min upplevelse av Rasmus personlighet är att han har en härlig kombination av kaxighet och framfusighet i samma veva som det finns en stor portion ödmjukhet och vilja att vara en bra lagkamrat. Jag är väldigt glad att få välkomna Rasmus till IBK Dalen, säger IBK Dalens tränare Jonatan Brolin.

Rasmus Mäkinen har skrivit på ett 3-års kontrakt med IBK Dalen och han kommer att flytta till Umeå i juli.