17 Mar 1 match

Stabil vinst mot Jönköping

16 oktober 2022 19:56
ssl herr

I eftermiddagens match mot Jönköping var det dags för Dalens herrar att visa vad det unga laget verkligen kan göra. Efter en jämn första period tag Dalen tag i taktpinnen och släppte den aldrig. Resultatet blev en vinst med 9-3 och spelat var lika övertygande som antalet mål.

Första perioden känner lagen på varandra lite de första minuterna, båda lagen hade några halvchanser men inget som verkligen sticker ut. Dalen mal på och Jönköping sticker upp med några vassa spelvändningar. 7,53 tar Dalen ledningen ett skott i snäv vinkel från Ketil Kronberg på en passning från Noah Norlander knappa minuten senare 8,47 kvitterar Jönköping till 1-1 med en fösning på backhand där Anton Grönlund i Dalens kasse verkligen inte var beredd att få ett avslut. Assist kom från Noah Johansson och målskytt var Oscar Rohlin. 11,09 tar Jönköping ledningen i matchen, ett snabbt uppspel från Jönköping där Emil Jacobsson skickar bollen mot mål där Simon Hult är halva steget före försvarande dalenspelare och har öppet mål. en minut innan perioden är slut får Dalen med sig en utvisning och kan spela powerplay. Med två sekunder kvar av perioden passar Pär Forsman från backplats upp till Daniel Sonidsson som klappar till ett direktskott i liten vinkel och vi får till paus med 2-2 i mål. Tyvärr har jag ingen skottstatistik från matchen idag så det får ni klara er utan. Första perioden var en jämn historia och 2-2 är ett rättvist resultat efter den perioden, Dalen har mer tyngd i sitt spel medan Jönköping står för snabba omställningar.

Andra perioden hann inte bli mer än 3,09 innan Wilmer Entall kan göra 3-2 till Dalen och han gör det den svåra vägeni ett trångt läge i slotet får han med sig bollen trots hård uppvaktning och gör målet utan assist. 10,26 var det dags att utöka ledningen till 4-2 i nästa power play för Dalen. Daniel Sondisson står för målgivande passning och Felix Forslund gör målet från höga slotet.

Fler mål än så blir det inte i andra perioden trots att Dalen hade ett flertal bra försök för Jönköpings del fanns även där många god målchanser men Anton Grönlund storspelade verkligen i dagens match och motade bollar åt alla håll och kanter.

Sista perioden stod och vägde lite första minuterna, Jönköping spelar mer offensivt och pressar hårt framåt, men lämnar också fler luckor bakåt. 2,35 Kan Alexander Hedlund göra 5-2 när han kommer med fart på högra sidan och stänker upp bollen i nättaket. 7,42 när Dalen just jobbat sig igenom ett bra boxplay snappar Dalen åt sig bollen och kommer i en mäktig offensiv som slutar med att Alexander Heldund gör sitt andra mål för matchen och perioden även denna gång utan assist 6-2.

10,53 reducerar Jönköping till 6-3 En diagonal från backen Oliver Lindén till Melker Hemmingberg som drar på ett direktskott som var helt otagbart. 15,22 utökar Dalen till 7-3 Alexander Hedlund gör sitt tredje mål för perioden i en spelvändning denna gång på pass från Emil Wiklund 17,02 utökar Dalen till 8-3 i tom bur, målskytt Wilhelm Vithari Hansson på pass från Daniel Sonidsson. och vi avsutar målskyttet för kvällen 17,44 när Noah Norlander springer in 9-3 på pass från Emil Wiklund.

Efter första perioden såg det jämnt ut men resten av matchen var det aldrig någon tvekan om att det var Dalen som var det bättre laget. Att det dessutom blev sju målskyttar och ett äkta hattrick visar på att lagmaskinen Dalen börjar hitta rätt igen efter en tung inledning på säsongen. Till Matchens hjältar valdes från Jönköping Simon Hult och för Dalen Alexander Hedlund och det var inte bara välförtjänt för Hedlund det var också så skönt att se honom få den islossningen för det är något vi har saknat ett tag. Övriga omnämnanden för idag får bli Noah Norlander som växer in i laget med stormsteg. Ludwig Svensson som går in i alla närkamper med en energi som är makalös, Oliver Forslind som hade tre eller fyra avslut just utanför målramen och verkligen hade förtjänat att få sitt namn i målprotokollet. Överlag var den här vinsten precis vad laget behövde, inte bara för poängen utan mer för självförtroendet för laget som helhet och för de unga nya spelarna i synnerhet.

Nästa match är hemma mot Linköping 23/10 och efter det är det landslagsuppehåll till 19/11 när Dalen möter Mullsjö på bortaplan. För mer statistik från dagens match surfa in på innebandy.se för att få se kvällens alla mål ta en titt på DalenTV och för nyheter bilder och evenemang titta in på våra sociala medier som Facebook och glöm inte att ni kan heja fram grabbarna på plats och se rolig innebandy.