Dalens herrar fortfarande obesegrade

25 november 2023 20:39
Allsvenskan Norra Herr

Nio matcher in i serien är Dalens herrar fortfarande obesegrade i Allsvenskan Norra. Lördagens match mot Sundsvall blev en historia med svallande känslor och en del ruffigghet där Dalens vann klart med 5-1 och Anton Grönlund i Dalens mål gjorde en heroisk insats med många kvalificerad räddningar.

Första perioden inleddes i rasande fart från båda lagen. Det var jämnt spelmässigt även om Sundsvall hade något mer bollinnehav från start så var det Dalen som hade de vassaste chanserna. 05,30 Tar också Dalen ledningen med 1-0. Anton Åkerlund står för målet och assist kom från Ketil Kronberg. 11,36 kan Dalen utöka sin ledning till 2-0, Ketil Kronberg skickar iväg ett skott från kant som går på ben eller klubba på minst en motständare och in i mål, assist kom från Alexander Hedlund. Resterande period var mållös, och även om Dalen skaffat sig en ledning så skulle jag säga att det här var det vassaste motstånd man mött på hemmaplan hitills i år. Skotten i första perioden blev 6-4 och speglar matchbilden bättre.

Andra perioden börjar med mer ställningskrig där lagen byter chanser med varandra. Dalen hade ett powerplay i sjätte minuten men detta blev resultatlöst. 9,19 Utökar Dalen sin ledning till 3-0 genom Felix Forslund som nappar tag i en boll som mer eller mindre rullat under Johannes Pettersson i Sundsvallsburen efter skott av Emil Viklund.

17,17 reducerar Sundsvalls Nr 17 Viktor Hammarstedt till 3-1 på pass från Dalenbekantingen Oliver Bodén. Sundsvall spelade upp sig under denna period samtidigt som Dalen tappade lite av sitt goda försvar från första perioden och inte hade fullt fokus i avsluten framåt. Men där träder Anton Grönlund i Dalenmålet fram och storspelar med ett antal väldigt fina räddningar. Skotten i andra perioden blev 12-8 till Dalen.

I sista perioden fortsätter Sundsvall att forcera för att jämna ut resultatet, men trots en Dalenutvisning i mitten av perioden så är det Dalen som än en gång gör periodens första mål. Starx efter att Dalen blivit fulltaliga och medan Sundsvall fortsätter sin offensiva pres så lyckas Dalen bryta en passning och Alexander Hedlund snor åt sig bollen och får med sig Ketil Kronberg upp i en två mot en situation där Ketil kan göra 4-1 till Dalen.

Runt 15 minuter in i perooden väljer Sundsvall att ta ut målvakten och spela resten av perrioden 6 mot 5. Dalen står emot pressen bra, så pass bra att man 18,31 kan fastställa slutresultatet till 5-1 i tom bur. Emil Wiklund står för förarbetet genom att erövra bollen i en närkamp på halva offensiva planhalven och passa till Oliver Forslind sm kan sätta bollen i tom bur. Dalens defensiv fick visa vad det går för i den här matchen och trots att den var långt ifrån felfri så var den stark nog att stå emot 5 minuter ren press från Sundsvall. Skotten i sista perioden blev 9-8 till Dalen och 27-20 totalt över hela matchen.

I samarbete med Hjätarnas hus utses matchens hjältar i varje lag och till matchens hjälte i Sundsvall utsågs målskytten Viktor Hammarstedt som tyvärr för hans skull fick avsluta matchen med 2+10 för protest mot domslut. I Dalen var det självklara valet Anton Grönlund som bara släppte in ett mål och gjorde en fantastisk insats i dagens match. Övriga spelare som får mina guldstjärnor idag är Emil Wiklund som definitivt var dagens kämpe, Alexander Hedlund som är säkerheten själv i närkamper och Felix Forslund som är en klippa b¨åde offensivt och defensivt.

Nu hoppas vi bara att De spelare som saknades idag som Fredrik Edholm, Jacob Mäkeläinen och Andreas Carlbom börjar vara i spelform. För att se highlights från dagens match ta en titt på InnebandyTV För att kolla in mer statistik från dagens match surfa in på innebandy.se och för nyheter från föreningen och alla våra lag spana in våra sociala medier som exempelvis facebook. Herrarnas nästa match är hemma mot Tyresö Trollbäcken den 2 December. Kom och stötta grabbarnas kamp för att ta sig tillbaka till SSL.