Nytillskott till Dalen från Övik

10 maj 2019 10:42

IBK Dalen fortsätter att förstärka truppen inför kommande säsong i SSL. Den här gången är det talangen från Norrlandskonkurrenten Övik Elina Hirvi som skrivit på ett kontrakt med Dalen.


Den unga lovande rightaren gjorde en imponerande debut i SSL förra säsongen och säger själv såhär om sin flytt till grannstaden Umeå:

Flytten till IBK Dalen känns bara jätterolig! Jag tycker att laget och allt som jag sett hittills känns jättebra och jag är taggad på att flytta dit. Såklart känns det lite konstigt att flytta hemifrån när man bott hemma hela livet men som sagt är jag bara taggad och vill helst flytta upp redan imorgon, säger Elina. Vidare säger hon såhär på frågan om varför hon valde IBK Dalen. "Jag fick ett väldigt bra intryck därifrån och dom känns väldigt seriösa vilket jag tycker om. Även fast jag tyvärr inte hunnit komma upp så mycket så ser man att dom är ett super härligt gäng som man kommer ha väldigt kul med."

Trots att Elina bara är 19 år har hon under de tre säsonger hon spelat i Örnsköldsviks damer bidragit mycket i framförallt det offensiva spelet. Jag tror att Elina kan fortsätta sin positiva utveckling som spelare hos oss och att hon med en bra försäsong kan ta nästa steg som spelare. Elina är en rightfattad spelare som är duktig på att hitta de farliga ytorna i anfallszonen vilket kan bidra ytterligare till att göra vårt offensiva spel ännu bättre, säger tränare Henrik Vilhelmsson.

Sportchef Christer Jernberg säger att" föreningen har fått ett otroligt gott intryck av Elina och hon utan tvekan är ambitiös i sin innebandysattsning. Att hon väljer att spela hos oss i Dalen är verkligen glädjande då vi verkligen försöker bygga på spelare med precis den inställningen. Vi ser fram emot att hjälpa henne i hennes utveckling som spelare."