Dalen nära att skrälla i första kvartsfinalen

30 mars 2019 21:19
SSL Dam

Trots att damerna hamnade i underläge med 0-2 mot guldfavoriterna IKSU så var det nära en skräll i den första kvartsfinalen. Med tio minuter kvar av matchen stod det 2-2 på tavlan men tillslut kunde IKSU vinna med 4-2.


-Vi är väldigt nöjd med den prestation vi gör mot IKSU i matchen och får precis den matchbild vi förväntar oss. Tyvärr är IKSU lite effektivare i de avgörande situationerna i matchen och kan avgöra i slutet men vi känner att vår gameplan mot IKSU är något vi kan jobba vidare med lite justeringar så ska vi även i kommande matcher göra den här matchserien riktigt intressant. Nu väntar en ny match denna gång på vår hemmaplan och jag hoppas Umeåpubliken kommer till Umeå Energi Arena för att kolla in matchen och vi ska verkligen göra allt för att kvittera i matchserien, säger IBK Dalens tränare Henrik Vilhelmsson.

Matchfakta kvartsfinal 1

1-0 Sofia Joelsson (Emelie Wibron), 2-0 Oona Kauppi (Ellinor Berling), 2-1 Clara Forssén (Sandra Törnqvist), 2-2 Sandra Törnqvist (Henny Hägglun), 3-2 Sofia Joelsson (Emelie Wibron), 4-2 Emelie Wibron (Cornelia Fjellstedt)

Höjdpunkter kvartsfinal 1

Foton från matchen

Kvartsfinal 2

IBK Dalen-IKSU

Söndag 31/3 kl 17.00

Umeå Energi Arena