17 Mar 1 match

Stabil vinst i grundseriens sista hemmamatch

9 mars 2020 21:27
ssl herr

Dalens herrar spelade sin sista hemmamatch för grundserien ikväll och mötte Visby. En match där killarna hade möjlighet att förbättra sin plats i serien inför slutspelet och där vårt hemmalag tog en enkel och stabil seger.

Första perioden började lite segt, tempot fanns där från bägge lagen men det kändes mest grötigt och det var ben och klubbor lite överallt och inget av lagen kom till nån riktig skärpa. Det höll dock inte i sig hela perioden och Dalen växte in i matchen mer och mer. 17,09 kan Jonas Svahn göra 1-0 till Dalen i powerplay ett skott i snäv vinkel med assist från Christoffer Andersson.

19,26 kan Dalen utöka sin ledning till 2-0 den här gången är det Cristoffer Andersson som själv står för målskyttet och passningen kom från Alexander Hedlund.
Dalen är det klart tyngre laget i första perioden medan Visby sticker upp i snabba kontringar och har ett väldigt rörligt och ibland lite rörigt spel både framåt och bakåt. Skotten i första perioden blev 9-9 men det fanns en mental övervikt för Dalen.

Andra perioden fortsätter som den första slutade och vi hann inte längre än 27 sekunder in i perioden innan Ketil Kronberg utökar till 3-0 för Dalen Ketil kommer bakifrån och kastar sig in i slotet på ett bakåtpass från Anton Åkerlund. 3,01 är det dags för 4-0 när Rasmus Andersson skjuter utifrån högerkanten, ett lågt skott på bortre stolpen, assist kom från Viktor Nystedt.

47 sekunder senare var det dags för 5-0 när Jonas Svahn gör sitt andra mål för kvällen. Ett skott från slotet på assist även denna gång från Christoffer Andersson.

10,47 kan så Visby reducera i powerplay, en neslig boll som rullar in över benet på Måns Parsjö Tegnér i Dalenburen. Skott kom från Wilmer Viinamäki och pass från Andreas Jansson.

11,31 gör Dalen 6-1 när Alexander Hedlund skjuter på bortre, även denna gång är det Christoffer Andersson som står för assist.

Slutligen 19,59 precis i slutsekunden skickar Mattias Ljunggren iväg ett skott från halva egen planhalva som tar sig in i mål, assist kom från Ludwig Svensson och vi går till pausvila med 7-1 för Dalen och 15-4 i skott.

Den här perioden var Dalens och bara Dalens, Visby hade inte många målchanser alls och de få de hade motades så när som på pp-målet omutligen av Måns Prsjö Tegnér som hade en mycket bra dag på jobbet.

Sista perioden inleder Dalen som den andra, 58 sekunder in i perioden gör man 8-1 Christoffer Andersson gör sitt andra mål och femte poäng för kvällen ett stenhårt skott på första stolpen med assist från Alexander Hedlund.

Sen går det lite i stå, Dalen tappar lite i tempo och det är väl lätt hänt när man leder med sju mål men Visby är inte sena att utnyttja situationen. 7,46 gör man 8-2 i en spelvändning där Filip Nilsson får bollen från gamla Dalenspelaren Martin Stolt i visbymålet och driver upp bollen helt solo och sätter den efter backen på borte stolpen.

12,06 reducerar Visby till 8-4 Kasper Broby får ner Mån i liggande och rullar in bollen på bortre, assist kom från Tommy Bolin. Samme Bolin gör 15,18 8-4 för Visby i powerplay, en boll som precis går över hjälmen på Måns och rullar ner över han rygg. Assist kom från Filip Nilsson.

Men där tar Visbys upphämtning slut och Dalen tar tag i matchen igen. 16,27 gör Ketil 9-4 med en backhandknack med ryggen mot målet (kan han ha blivit inspirerad av Jihde förra matchen), passningen kom från Rasmus Andersson. 17,36 Gör Christoffer Andersson sitt tredje mål för kvällen i öppen målbur när Visby spelade 6 mot 5. assist kom från Alexander Hedlund. Slutligen 19,07 kommer Dalen i en kontring där Viktor Nystedt och Ketil Kronberg spelar vägg och ser ut som om de frågar varandra ska du eller jag då de hinner passa fram och tillbaka i slotet ett par gånger innan Ketil slutligen lyfter upp bollen i nätet. Jag har tyvärr ingen skottstatistik för sista perioden.

Matchens hjälet för ikväll blev för Visby Albin Lundell och för Dalen Viktor Nystedt. Fler som förtjänar en guldstjärna för kvällen är Christoffer Andersson som verkligen hittat slutspelsformen, Alexander Hedlund som på allvar kommit igång, Rasmus Andersson som jag är osäker på om han någonsin förlorar en tekning. Jonas Svahn som växer för varje match och Jonas Landström som gjorde allt rätt ikväll och så när fått sjuta mål också och detsamma gällde Sebastian Degeryd.

Nu är det bara en match kvar i grundomgången och det är borta mot Helsingborg 15/3 kl 15,00 Sen får vi se hur valen i slutspelet ser ut.

För mer statistik från dagens match se innebandy.se för highlights från dagens match titta som jag sa innan in på SSLPlay Vill du ha mer nyheter, bilder och evenemang från Dalen titta in på vår Facebooksida