Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

IBK Dalen värvar från lokalkonkurrenten

26 maj 2022 10:30

IBK Dalen har gjort klart med Röbäcks-produkten Linnea Bäckström, född 2003. Linnea kommer närmast från 2 säsongers spel med förra årets seriekonkurrent Umeå Västra.

“Att gå till Dalen känns som ett bra steg att ta och där jag kan fortsätta utvecklas. Jag har fått en bra uppfattning om dalens ambitioner som jag tror passar mig bra”, säger Linnea själv.


Under den förra säsongen så gjorde Linnea 16 poäng på 17 matcher i Damallsvenskan och 26 poäng på 15 matcher i DJ18. “Vi är väldigt glada över att ha lyckats värva Umeå Västras stjärnspelare. Vi tror att hon kommer att kunna tillföra mycket hos oss redan kommande säsong”, säger klubbchef Urban Karlsson.

Huvudtränare Caroline Stattin håller med. “Så roligt att Linnea valt att spela med oss nästa säsong. Jag tror att vårt offensiva spelsystem och anfallsspel kommer passa henne perfekt”, säger hon och fortsätter. “Linnea är en tjej som arbetar hårt över hela banan. Hon har ett bra skott och är snabb i fötterna. Det blir spännande och roligt att få följa hennes utveckling på nära håll hos oss i Dalen”.

Linnea beskriver sig själv som en spelare vars främsta styrka är hennes spelförståelse och någonting hon vill jobba lite extra med i sommar är styrkan och explosiviteten. “Min målsättning med säsongen är att jag ska utvecklas som spelare samtidigt som jag vill bidra med så mycket jag kan”, avslutar Linnea.