Torsdag
30 Dec 1 match
Onsdag
05 Jan 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Fredag
04 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Tisdag
15 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Onsdag
23 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match

IBK Dalen värvar från lokalkonkurrenten

26 maj 2022 10:30

IBK Dalen har gjort klart med Röbäcks-produkten Linnea Bäckström, född 2003. Linnea kommer närmast från 2 säsongers spel med förra årets seriekonkurrent Umeå Västra.

“Att gå till Dalen känns som ett bra steg att ta och där jag kan fortsätta utvecklas. Jag har fått en bra uppfattning om dalens ambitioner som jag tror passar mig bra”, säger Linnea själv.


Under den förra säsongen så gjorde Linnea 16 poäng på 17 matcher i Damallsvenskan och 26 poäng på 15 matcher i DJ18. “Vi är väldigt glada över att ha lyckats värva Umeå Västras stjärnspelare. Vi tror att hon kommer att kunna tillföra mycket hos oss redan kommande säsong”, säger klubbchef Urban Karlsson.

Huvudtränare Caroline Stattin håller med. “Så roligt att Linnea valt att spela med oss nästa säsong. Jag tror att vårt offensiva spelsystem och anfallsspel kommer passa henne perfekt”, säger hon och fortsätter. “Linnea är en tjej som arbetar hårt över hela banan. Hon har ett bra skott och är snabb i fötterna. Det blir spännande och roligt att få följa hennes utveckling på nära håll hos oss i Dalen”.

Linnea beskriver sig själv som en spelare vars främsta styrka är hennes spelförståelse och någonting hon vill jobba lite extra med i sommar är styrkan och explosiviteten. “Min målsättning med säsongen är att jag ska utvecklas som spelare samtidigt som jag vill bidra med så mycket jag kan”, avslutar Linnea.