Förlust på övertid i en jämn match

28 november 2019 21:08
ssl herr

Efter en väldigt jämn match som gick till förlängning var det gästande Mullsjö AIS som lyckades ta hem extrapoängen i dagens möte med IBK Dalen.

Första perioden innleddes i ett bra tempo som kom att vara symptomatisk för hela matchen, fats och fläkt och två lag som ville och spelade en offensiv och publikvänlig innebandy. Det dröjde till 12,08 innan första målet kom och det var Dalens, Ketil Kronberg trycker in 1-0 från sin högerkant efterr ett snyggt diagonalpass från Linus Holmgren. 16,10 kvitterar Mullsjö i powerplay genom Jan Zaugg på pass från Kasper Hedlund. 19,23 kan så Dalen ta ledningen igen på ett frislag efter att Mullsjö drabbats av en utvisning, utvisningen hann inte bli mer än en sekund lång då Christoffer Andersson Tråcklar in sitt frislag direkt. Dalen går till periodpaus med ett mål upp och det är en synnerligen jämn match där båda lagen byter chanser med varandra men där Dalen känns jämnare och Mullsjö sticker upp och straffar Dalen vid minsta lilla misstag. Skotten i första perioden blev 5-7 till gästernas fördel.

Andra perioden hinner inte bli mer än 4,28 innan gästerna kvitterar till 2-2 genom Sebastian Palmqvist efter just ett sånt misstag, han gör målet utan assist. 7,47 tar så Dalen ledningen igen genom Sebastian Degeryd som skottar in bollen på bortre genom pass från Jonas Landström.

Men säg den glädje som varar för evigt. 8,59 kvitterar Mullsjö igen och denna gång är det Jesper Ekström som får iväg ett skott på bortre i sorkhöjd där Måns Parsjö-Tegner i Dalenmålet inte hann med, assist fick han från Kim Ganevik som surrade som en bålgeting runt Dalens försvar hela matchen. 11,11 tilldöms Dalen en straff som dock blev resultatlös och vi går till periodpaus med 3-3 och en lika jämn match som tidigare. Den här perioden har dock Dalen ett klart övertag i antal skott på mål. 16 mot Mullsjös 8 men Jonathan Larsson i Mullsjös mål hade en väldigt bra dag på jobbet och blev också utsedd till matchens hjälte i Mullsjö.

Tredje perioden hinner bara bli 1,38 gammal innan Jonas Svahn i snyggt samarbete med Jonas Landström ger Dalen ledningen igen. Landström skickar en diagonal över till Svahn som skjuter in bollen i liten vinkel. 7,20 kvitterar Mullsjö igen denna gång genom Rikard Eriksson på pass från Johan Nygårdh 9,13 inträffar det som sällan händer, Lukas Harnesk får göra 5-4 till Dalen och vilket mål, skott från mer än halva offensiva plan på passning från Sebastian Degeryd.

14,43 gör Sebastian Palmkvist sitt andra mäl för kvällen och kvitterar till 5-5 passet kom från Pelle Tarenius. 18,17 tar Dalen ledningen igen, Ketil Kronberg gör sitt andra mål för kvällen på en styrning av Linus Holmgrens skott från högerkanten. Ketil blev också vald till matchens hjälte för Dalen.

Det såg länge ut som att detta skulle bli kvällens sista mål men med bara 4 sekunder kvar av matchen kan Sebastian Palmqvist göra sitt tredje mål för kvällen i ett mycket litet hål högst upp i närmaste krysset i spel 6 mot 5, passet kom från Kasper Hedlund. Skotten i tredje perioden blev 8-12 till Mullsjö.

Vi går till förlängning och Dalen har ett par vassa chanser innan man 1,31 in i förlängning drabbas av en straff och Jan Zaugg lyckas skjuta in bollen vid stolproten med minsta möjliga marginal. Skotten totalt blev 29 till Dalen och 27 till Mullsjö.

Dalen göra en på det hela taget mycket bra match, det är offensivt, det är många målchanser och det finns rejäl spelglädje. Men det märks att det fanns sjukdom i laget och att de saknade spelare som Johan Larsson och Alexander Hedlund samt att Viktor Nystedt bara spelade tredje perioden. Dagens största plus går till glädjen både på plan och i publiken när Lukas Harnesk fick göra mål och fler som ska lyftas är Rasmus Andersson, en slitvarg med vassa handleder som är enorm när det kommer till tekningar. Linus Holmberg som är överallt och jagar boll som en terrier. Jonas Landström som går från klarhet till klarhet och Sebastian Degeryd som gjort 5 mål på de fyra matcher han spelat efter skadan i början av säsongen.

Nu får vi inte tappa försvaret i all rolig och actionfylld offensiv killarna visar upp. Nästa match är borta mot Sirius 1/12 och sen återvänder vi till Uppsala för möte mot Strovreta 4/12 och nästa hemmamatch är söndag den 8 december kl 17:00 när vi möter Falun så det är svåra motständare vi har framför oss innan jul.

gör nu som närmare 650 tappra som trotsade snöfallet en vardag och kom och stötta killarna nästa hemmamatch.

För mer statistik från dagens match se innebandy.se För hihlights från dagens match titta in på SSLPlay.se och för bilder, nyheter och annat matnyttigt från Dalen hälsa på på vår facebooksida och väl mött nästa match.