Landslagsback stannar i Umeå!

29 april 2021 10:40
SSL Herr

IBK Dalen är stolt över att vi nu kan berätta att landslagsbacken Rasmus Andersson stannar i IBK Dalen. Rasmus som under hans två säsonger i Dalen verkligen tagit stora steg framåt och etablerat sig som en av Svenska Superligans bästa backar.


– IBK Dalen är väldigt nöjda med att vi har lyckats med att skriva ett nytt kontrakt med Rasmus. Rasmus har verkligen gjort succé hos oss och jag vet att det bara kommer att bli bättre. Han är en av Superligans snabbaste spelare och han är otroligt viktig för oss i både det offensiva och det defensiva spelet. Det känns otroligt kul för våra fans att de kommer få fortsätta att se Rasmus dominera i Umeå Energi Arena, säger IBK Dalen klubbdirektör Urban Karlsson.

– Jag ser verkligen fram emot en fortsättning i IBK Dalen. Vi har fortfarande en ung stomme i laget så jag ser bara att vi kommer att fortsätta att ta stora kliv framåt.

Jag har stor tro på vårt sätt att spela och att det är den vägen vi ska fortsätta på för att nå ett SM-guld, säger Rasmus Andersson.

– Wow, vilken utveckling Rasmus haft över de senaste två säsongerna! Jag skulle säga att han gått framåt i alla avseenden sen han kom till oss i Dalen. Han tar för sig mer och mer i gruppen, har höjt sin uthållighet mycket och spelmässigt stegvis gått framåt i såväl offensiva som defensiva egenskaper. I hans försvarsspel sticker 1 mot 1 duellerna ut, med den fina förmågan att spela fysiskt och vara svår att möta för motståndarna. Offensivt har han en förmåga att växla tempo i rätt lägen, fylla på med timing i anfallsspelet och vara det där dödliga hotet när anfallen ska avgöras. Jag är också övertygad om att Rasmus kommer att utvecklas till en landslagsspelare fullt ut i Dalen-tröjan och jag är inte förvånad om han är ordinarie pusselbit i det lag som ska ta tillbaka tronen från Finland.

Tillsammans med Rasmus ska vi fortsätta utveckla laget och se till att sagan om Dalen får ett ännu bättre slut kommande säsong, säger IBK Dalen tränare Jonatan Brolin.