Allsvensk back till IBK Dalen!

3 augusti 2020 13:45
SSL Herr

– Vi är väldigt nöjda med att vi har gjort klart med Norrbottens bästa back! Anton har visat, när han tränat med oss, att han håller en mycket hög klass och att han direkt är med och konkurrerar om en startplats. Vi är också helt övertygade om att Anton kommer att fortsätta och utvecklas i IBK Dalen. Vi vill också ta chansen att tacka Wibax-Piteå IBK för ett gott samarbete, säger IBK Dalen klubbdirektör Urban Karlsson.


– Det har hela tiden varit en dröm att spela i SSL, att jag nu skrivit på för Dalen känns riktigt kul och spännande! Redan den första träningen fick jag väldigt goda intryck av laget och allt runt omkring. Under mina tre kommande år här vill jag fortsätta min utveckling och Dalen ger mig optimala förutsättningar för att göra det. Jag ser fram emot att bidra med allt jag kan till laget för att till slut kanske få stå med ett efterlängtat guld i Globen, säger Anton Ahlbäck.

Väldigt roligt att få välkomna Anton till vårt lagbygge. Det här är en kille som gjorde ett väldigt gott intryck redan första gången jag träffade honom! På banan upplever jag honom som en kraftfull duellspelare som inte är rädd att kliva in i närkamper. Utöver det så spelar han en väldigt osjälvisk innebandy där jag upplever att fokus är att göra sina medspelare så bra som möjligt. Blicken, passningsspelet och rörelsemönstret passar vårt spel perfekt och jag tror att Dalen och Anton kommer att vara en grymt bra kombination tillsammans! Personligen ser jag fram emot att jobba tillsammans med Anton de kommande åren, säger IBK Dalens tränare Jonatan Brolin.