16 Mar 1 match

Dalens herrar är klara för slutspel

10 mars 2019 20:49
ssl herr

Dalen tog sista chansen att, på hemmaplan, göra sig klara för slutspel. Med slutresultatet 3-1 och 3 säkrade poäng finns det inte längre någon som kan hota slutspelsplatsen.

Efter den snöpliga strafförlusten förra matchen behövde Dalen spika igen bakåt och se till att prestera framåt för att säkra en slutspelsplats. Första perioden inleddes i ett ganska makligt tempo, Helsingborg kom till Umeå med endast tio utespelare och en extra målvakt så de var kanske inte så intresserade av en tempofylld match. Lagen byter lite chanser med varandra men det är inget som sticker ut rent offensivt. Först 18,12 in i första perioden kan vi börja skriva något i målprotokollet. Pär Forsman har obemärkt smugit upp mitt i höga slotet och när passningen kommer från Sebastian Degeryd står han het ohotad och kan skjuta in 1-0 till Dalen. Roligare än så blir det inte i första perioden som kändes ganska sömnig förutom ett powerplay för Helsingborg som blev helt resultatlöst. Skotten i första blev 6-4 till Dalens fördel och speglade matchbilden ganska bra. Varken Måns Parsjö-Tegner eller Jonathan Ödling hade överdrivet mycket att göra i far sin målbur även om Dalen kändes starkare och mer målmedvetna.

Anta perioden hann inte bli mer än knappa en och en halv minut när Dalen utökar sin ledning. Ketil Kronberg och Anton Åkerlund kommer i en snabb spelvändning där bollen går mellan de båda och Ketil är den som får avsluta vid höger stolpe. den exakta tiden för 2-0 var 1,21. Bara några minuter senare, 4,38 utökar Dalen sin ledning ytterligare när Sebastian Degeryd kan vicka in en passning från Daniel Sonidsson i en mycket trång sekvens framför Ödling i Helsingborgs mål.

För de som följer Dalen troget så vet ni från förra matchen att det var här det vände, och när Helsingborg så får spela power play efter ca tio spelade minuter så var det nog mer än en av oss åskådare som hade en nervös känsla av deja-vu. Till skillnad mot förra matchen så redde Dalen ut sin utvisning med att totalt blockera Helsingborgs chanser och både försvaret och Måns i mål var betydligt säkrare och vassare än sist. Vi går till vila med 9-8 i skott och en rejäl mer smak för Dalen som tog till vara sina chanser framåt och inte släppte till några lätta chanser bakåt för motståndarna.

Sista perioden jagar Helsingborg reducering och 6,35 in i perioden får de så äntligen ett streck i målprotokollet när Jonathan Nilsson kan slå in bollen bakom en vilt kämpande Måns Parsjö-Tegner. Passningen kom från Linus Nordgren. Dalen fotsätter att kämpa både offensivt och defensivt ända till slutsignalen. Skotten i sista perioden blev 8-4 till Dalen och totalt 23-16. Helsingborg kändes inte så hungriga idag. Oavsett slutresultat skulle de ligga kvar på sin 12:e plats men det förringar inte på något sätt Dalens vinst. Killarna kämpade väl genomm hela matchen. Defensiven satt mycket bättre än i förra matchen och även framåt såg vi fler och vassare avslut. Johan Larsson hade två skott strax utanför och ett klockrent i stolpen som förtjänade ett bättre öde. Det var en tydlig skillnad i andrafemman när Linus Holmgren var tillbaka efter att inte ha spelat förra matchen och gör massor för tempot. Tredjefemman är fortfarande den hungrigaste och förstafemman lider lite av att Alexander Hedlund inte spelade idag heller. Nu har man en match kvar att spela in slutspelsformen, borta mot Höllviken sen väntar jobbiga matcher oavsett vilket motstånd man får.

För mer statistik från dagen match titta in på innebandy.seför bilder från dagens match ta en titt på vår Facebooksida och för att titta på highlights från dagens match söker du upp DalenTV