Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 2 matcher
Söndag
01 Mar 2 matcher
Torsdag
05 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Måndag
09 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Till alla medlemmar i Dalen

25 mars 2020 09:51
Förening

Först och främst, vi hoppas att var och en av er mår bra och är vid god hälsa. Just nu fylls massmedia av hur många människor som är smittade av coronaviruset, hur många som avlidit av det och hur regeringar, myndigheter, företag och enskilda agerar i det rådande läget. Även idrottsföreningar drabbas på olika sätt och naturligtvis även innebandyföreningar. Det är främst ekonomiskt men även sportsligt. Svenska Innebandyförbundet har beslutat att spelet i de olika grundserierna är slutförda för denna säsong. Detta innebär även att kval och slutspel ställs in.


Däremot har förbundsstyrelsen efter rekommendation från tävlingsutskotten genomfört upp- och nedflyttning av lag trots att alla grundserier inte spelats färdigt. Detta har slagit extra hårt mot SSL-Dam, där det återstod 2 matcher av grundserien för våra damer. Med 6 poäng kvar att spela om, hade dem alla chanser i världen att spela sig till att behålla sin välförtjänta plats i Sveriges högsta liga, där dem hör hemma. Tyvärr har förbundsstyrelsens beslut trots detta inneburit att laget degraderats till Allsvenskan, vilket vi som förening aldrig kommer att acceptera utan en strid. Vi är en enad styrelse som nu jobbar hårt tillsammans med klubbdirektören för att överklaga detta beslut till Riksidrottsnämnden och till vår hjälp har vi 2 skickliga advokater som hjälper oss med denna överklagan.

Du som medlem i Dalenfamiljen kan också bidra, genom att skriva under den namninsamling som vårt damlag skapat. I skrivande stund har över 1700 personer runt om i innebandysverige redan skrivit under. Protestlistan hittar du på: https://www.skrivunder.com/ibkdalendam

Elitlagen har nu tagit en tidig sommarpaus på 3 veckor, där var och en tränar enskilt. En del ungdomslag i föreningen har efter önskan fortsatt sin träning på frivillig basis, dock med den försiktighet som Folkhälsomyndigheten rekommenderar. Vi i styrelsen följer ständigt flödet av information och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och ändras/skärps dessa så räknar vi med att snabbt kunna agera därefter.

Just nu arbetar vi även intensivt med att ta fram en beräkning kring vilket ekonomiskt bortfall som sker för oss under mars-juni. Detta för att kanske få del av de 500 miljoner kronor som regeringen avsatt till Riksidrottsförbundet för att utdela till idrotten för att täcka en del av ekonomiska bortfallet som idrotten gör. Det som står klart är att det kommer utan tvekan att bli en ekonomisk förlust för oss även denna säsong då SM-slutspelet ställdes in och att vi redan nu har märkt av att sponsormarknaden kommer att bli tuffare och tuffare i och med den påverkan Corona får på näringslivet. Utöver det ser vi även en risk för ett stort ekonomiskt avbräck då Brännbollsyran nu är planerad att inträffa samtidigt som andra delen av Scandic Cup. Detta är något vi i styrelsen kommer arbeta vidare kring.

Med detta, så vill vi gå ut med en vädjan till dig som vet att du har skulder till oss, stora eller små, snälla se till att betala dem! I nuläget behöver vi få in så mycket intäkter som möjligt för att försöka säkra föreningens ekonomi så gott det går och dessutom måste vi kraftsamla så att vi kan klara kraven för elitlicensen som gäller för landets 3 högsta serier.

Om du inte har noterat det tidigare, så säljer vi just nu fiktiva biljetter under kampanjen #lappåluckan. Vi är otroligt tacksamma för det stöd vi redan fått men vi skickar även med att kampanjen kommer att pågå månaden ut, så om du inte hunnit köpa biljetter än, eller vill köpa ännu fler för att stötta oss så gör du det genom att swisha valfritt belopp över 30 kronor till 123 326 58 40.
Vi har också beställt toa-och hushållspapper som du kommer att kunna köpa av föreningen. Mer information om detta kommer att skickas ut framöver.
Föreningslivet kommer att ta en rejäl smäll av den situation som nu har uppstått och vi kommer få jobba hårt för att ta oss igenom denna kris. Men vi är övertygade om att allt går bara man hjälper varandra!

Vi vill i dessa stunder även lyfta fram de barn som dagligen kämpar med sina allvarliga, ofta livshotande sjukdomar. Hjältarnas Hus är en möjliggörare till att dessa barn kan få möjlighet att ha sin familj nära under den tuffa sjukdomstiden. Därför pågår just nu en budgivning på herrlagets signerade matchställ i samarbete med Hjältarnas Hus. Gå därför gärna in på ibkdalen.se och buda hem din favoritspelares tröja för att stötta dessa barn och deras familjer. Men skynda dig, auktionen stänger på fredagen den 27 mars kl. 12.00.

Slutligen vill vi uttrycka att i tider som dessa är det lätt att bli ödmjuk när man tänker på de vardagshjältar som dagligen ger sitt allt inom vården. Vi är otroligt tacksamma för allt det hårda arbete de gör! Snälla medlemmar, gör det ni kan för att underlätta för vården. Följ rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och ställ upp för dina medmänniskor i riskgrupper.

Ta hand om er, tillsammans tar vi oss igenom det här!

Levi Bergström
Ordförande

Anders Grahn
Vice ordförande