03 Mar 1 match

Dalens herrar fortfarande obesegrade efter vinst mot Helsingborg

3 oktober 2021 00:25
ssl herr

Det blev en match med många ansikten i Umeå Energi arena vatten på lördagskvällen. i första perioden utklassade Dalen sina motståndare, i andra såg man bleka ut och i tredje var det kamp om varje centimeter av planen.

Första perioden mot Helsingborg hann knappt börja innan Daniel Sonidsson såg till att Dalen tog lednignen med 1-0, det tog bara 46 sekunder att spräcka nollan. Målgivande passning kom från Anton Åkerlund när de båda kommerr i en snabb spelvändning.

Helsingborg hade några halvchanser första minuterna men Måns Parsjö-Tegnér verkade se det som mest uppvärmning och stod i vägen för allt som kom i hans väg. 5,57 kan Dalen istället utöka sin ledning till 2-0 när Emil Wiklund diagonalar in framför Jonathan Edling i Helsongborgs mål och får in bollen under honom. Assist kom från Viktor Nystedt. 14,27 är det så dags igen, Den här gången är det Aton Åkerlund som serveras en riktig delikatesspassning från Viktor Nystedt och kan sätta 3-0 i öppen kasse.

vi avslutar målskyttet i första perioden med Emil Wiklunds andra mål för kvällen, det var trångt och grötigt framför Helsingborgskassen och jag tror halva Dalens lag hann försöka skjuta in bollen innan Emil slutligen fick in den i nätmaskorna, assist kom denna gång från Alexander Hedlund.

Dalen var tveklöst det bättre laget i denna period och kunde springa mer eller mindre obehindrat över planen. Helsingborg hade nästan lika många skott på mål men Måns Parsjö-Tegnér med god hjälp av sina backar hade inga problem med att fånga upp allt som serverades medan Helsingborgsspelarna kändes mer och mer frustrerade. Skotten i första perioden blev 8-7 till Dalen.

Andra perioden fick ett helt annat utseende, Dalens lagkapten Ketil Kronberg fick utgå i slutet på första perioden och det vaskades om lite i femmorna för att täcka upp samtidigt som Helsingborg tog ett kliv framåt och fick upp farten. Det lönade sig i långa loppet och 9,43 kan Helsingborg reducera till 4-1 genom dalenbekantingen Chrstoffer Andersson på straff.

Helsingborg fortsätter att pressa och vid ett frislag 17,37 in i perioden reducerar Oscar Johansson till 4-2 på en snygg frislagsvariant assist kom från Christoffer Andersson.

Det var inte en period som gick Dalens väg, om det sen beror på att man slappnade av lite efter den totala dominansen i första perioden eller om Helsingborg helt enkelt fick upp farten ska jag låta vara osagt, men utan Måns i målet hade siffrorna sett klart sämre ut för Dalen då skotten i andra perioden räknades till 4-14 till Helsingborgs fördel.

Sista perioden pressar Helsingborg vidare för att komma i kapp men då släpper de också till lite mer chanser bakåt och 9,36 kan Lucas Arvidsson skjuta in 5-2 över Edlings axel på pass från Alexander Hedlund. Arvidsson hade flera bud på mål innan och förtjänade verkligen att få sätta en boll ikväll.

Helsingborg replikerar snabbt 11,51 reducerar man till 5-3. Jonathan Nilsson får bollen efter ett frislag och skickar ett snabbt krosspass till Christoffer Andersson som sätter bollen från sin position på Måns högra sida.

Matchen står och väger och Helsngborg åker på en utvisning för felaktigt byte då en av spelarna på bänken lyckas komma i spel då han lutar sig lite för lång ut och får bollen på sig. Helsingborg reder ut utvisningen men bara 21 sekunder senare 15,52 får vi se prov på Niclas BrohlinLjungs fantastiska handleder. 6-3 med ett skott från halva offensiva plan över målvakten, assist kom från Pär Forsman.

17,30 utökar Dalen till 7-3 när Emil Wiklund gör sitt tredje mål för kvällen när han får stå näst intill obevakad ute på högerkanten, assist kom från Niclas Brohlin Ljung.

18,14 fastställer vi slutresultatet till 7-4 när Christoffer Andersson gör sitt tredje mål för kvällen från favoritpositionen ute till vänster på pass från Linus Nordgren.

Skotten i sista perioden blev 0-0 och totalt 12-21 till Helsingborgs fördel. Jag har svårt att säga om det på nåt sätt speglade matchen då de flesta av skotten kom i andra perioden och långt ifrån alla var farliga målchanser. Den enda slutsats jag drar är att Måns Parsjö-Tegnér är en av världens bästa målvakter och väldigt viktig för laget. På det hela taget så kändes dagens match lite som Dalen mot Christoffer Andersson då han gjorde tre av lagets fyra mål och assisterade till det fjärde. Dalen däremot bevisar igen att laget före jaget är ett så vinnande koncept, trots att laget saknade Ketil Kronberg större delen av matchen och att Rasmus Andersson, Wilhelm Vihtari Hansson, Ludwig Svensson, Anton Ahlbäck och Rasmus Mäkinen saknades så tar man en seger.

Till matchens hjältar valdes i Helsingborg Oscar Johansson och i Dalen Lucas Arvidsson som gjorde sitt andra SSL-mål i kvällens match och som hade bud på minst 2-3 till. I övrigt är jag fortfarande förbluffad över utvecklingskurvan på Emil Wiklund, det är skönt att känna tryggheten i Albin Carlsten som back, se beslutsamheten lysa ur ögonen på Daniel Sonidsson när han jagar boll och se hur Pär Forsman går från klarhet till klarhet i sin nya roll som center.

För mer statistik från kvällens match titta in på innebandy.se för att se matchens alla mål om och om igen ta en titt på SSLPlay och för bilder och annat smått och gott surfa in på vår facebooksida

Dalens nästa match i SSL blir på hemmaplan mot Sirius den 10 oktober klockan 18:00. Före det ska man möta Växjö i Svenska cupen på bortaplan den 6/10 kl 18:30...

Gör nu som över 1000 andra innebandyfans. kom och heja fram Dalen nästa match.