Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Intervju med Erik Nilsson

20 november 2020 13:33
SSL Herr

Igår gjorde Erik Nilsson debut i matchen mot Fagerhult. Läs hela intervjun här.


Berätta lite kort om matchen mot Fagerhult?
– Det var en riktigt speciell match då båda lagen satte press och det blev mycket fram och tillbaka i spelet. Vi lyckades inte riktigt hantera det i första perioden men sen tycker jag att vi blir bättre på att lösa deras press och vinner välförtjänt.

Du skrev på ett kontrakt, hur länge sträcker sig det?
– I första hand är det 30 dagar som gäller, sen beror det väl lite på när vår serie drar igång igen och vilket behov Dalen har. De har ju ett par spelare på väg tillbaka så det här är ju bara en krislösning och kanske inte så hållbart att inte kunna träna med laget. Men grymt kul att de ville ge mig chansen att få spela SSL igen.

Du fick göra din första match i Dalentröjan, hur kändes det?
– Det kändes ändå bra, alltid svårt att veta hur man står sig efter att ha varit borta från SSL ganska länge. Jag fick bra hjälp av både spelarna och ledarna att komma in i det så det ska dom ha stor eloge för.

Snacka om vilken debut du fick göra, ett mål och assist, kan du berätta lite om målet?
– Det är en fantastisk prestation av Nystedt och jag behöver bara vifta in bollen, jag tror den tog stolpe in men det var såklart skönt att hänga en kasse direkt.

Vad hoppas du på att du ska kunna bidra med till laget?
– Jag får väl bara försöka bidra med det jag är duktig på, mycket energi och löpningar och förhoppningsvis någon fin assist också. Det är nästan roligare än att göra mål.

Hur stor skillnad är det att spela SSL jämfört med DIV1?
– Det är såklart ganska stor skillnad i farten och kvalitén på allt. Men jag trivs då det är lite högre tempo, så det passar nog mig bättre.

Hur kändes det nu att spela inför tomma läktare?
– Man hade såklart velat ha publik på läktaren då det skapar en annan känsla men nu är det bara att acceptera läget och göra det bästa av situationen. För mig är det ändå ganska lätt att hitta motivation då jag får kliva in och lira SSL igen.

Nu nästa match väntas derby mot TTG på söndag, hur går dina tankar inför den matchen?
– Det blir kul med derby och jag har väl ingen större vana av att vinna över Thoren, så förhoppningsvis vinner vi på söndag så att jag får ta lite revansch efter alla förluster, haha.

Berätta lite kort vem du är som spelare?
– Jag försöker alltid spela med mycket fart och energi, vill alltid utmana med boll men ibland kan det bli lite för mycket av det också.

Vad gör helst på fritiden när det inte är innebandy?
– Då är jag med familjen, jag har två barn hemma som jag lägger nästan all min lediga tid på.

Är de något du vill hälsa till fansen där ute i världen?
– Haha, tror inte jag har så många fans i världen men skulle det vara något så är det väl att man får passa på att kika på söndag om man vill se mig något mer i SSL :)

Intervjuare: Olov Johansson
Foto: Magnus Andersson och Olov Johansson