03 Mar 1 match

Seger mot Jönköping, nu väntar ny tuff match!

1 mars 2019 22:13
SSL Dam

Det blev revansch för damlaget i förra helgens bortamatch mot Jönköping efter en övertygande match. När laget möttes i Umeå den 3 nov så var det Jönköping som drog det längsta strået och vann med 3-1. När lagen möttes på nytt denna gång nere i Jönköping så var det IBK Dalen som visade klass och vann med 6-2 efter periodsiffrorna 1-1, 1-0, 4-1.

-Jag tycker första tio minuterna av matchen är lite tillknäppta och det märks att lagen känner på varandra, men efter det så tycker jag vi studsar upp en nivå i vårt spel och jag tycker att spelet i första och andra perioden ligger till grund för att vi går iväg målmässigt i den tredje perioden. Vi visar prov på ett bra försvarsspel där vi verkligen jobbar som en stark enhet och det märks att vi jobbat med anfallsspelet under de senaste veckorna för vi är betydligt hetar i den delen av banan än tidigare vilket bådar gott inför kommande matcher, säger tränaren Henrik Vilhelmsson.

På söndag kl 17.00 väntar ny match för damerna denna gång mot Rönnby på hemmaplan. Matchen spelas som vanligt i Umeå Energi Arena

-Vi har en bra känsla i gruppen och känner att vi har revansch att ta ut på Rönnby efter att vi förlorat i sudden på bortaplan tidigare under säsongen, men det kommer att bli en jämn och tuff match så det gäller att vi gör en riktigt bra prestation genom hela matchen för att kunna vinna den, fortsätter tränaren Henrik Vilhelmsson.

Matchfakta mot Jönköping: 1-1 Sandra Törnqvist (Camilla Lundin), 1-2 Amanda Skyltbäck (Frida Eriksson), 1-3 Wilma Johansson (Frida Eriksson), 1-4 Sandra Törnqvist (Clara Forssén), 1-5 Frida Eriksson (Amanda Skyltbäck), 2-6 Sandra Törnqvist (Amanda Skyltbäck)