Talang stannar i Umeå!

15 april 2021 10:20
SSL Herr

IBK Dalen har kommit överens med 19-årige backen Albin Carlsten om ett nytt kontrakt. Albin som kom till IBK Dalen från Gamla Stan IBK sommaren 2018, han har under denna period även hunnit med att göra 5 st U19 landskamper.


– Vi är väldigt nöjda med att Albin har valt att skriva på ett nytt kontrakt med oss. Albin är en spelare som vi tror kommer att fortsätta att utvecklas till en toppspelare i Svenska Superligan, säger IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson.

– Det känns verkligen jättebra! Jag har nyligen kommit tillbaka till innebandyn efter att ha gjort två knäoperationer på mindre än 1 år. Så det känns skönt att nu få ett helt år på sig att utvecklas och verkligen ta steg i min innebandy. Jag tror verkligen på våran spelidé med hög press. Jag tror även möjligheten att utvecklas som innebandyspelare är väldigt bra i Dalen. IBK Dalen är verkligen bra på att göra spelare som redan är ”bra” till att bli ”landslagsspelare” som tex Rasmus Andersson och Viktor Nystedt. Vi har hög kravbild på varandra på både träningar och matcher vilket gör att man utvecklas. Så det känns jättebra att ha kritat på ett nytt kontrakt med IBK Dalen, säger Albin Carlsten.

– Först och främst var det väldigt häftigt att se Albin på planen i sista seriematchen och efterföljande slutspel. Att efter en så lång skadeperiod spela med den självklarheten, tuffheten och mognaden i sina beslut borgar för att det finns mycket mer att hämta här. Nu vill vi använda kommande träningsperiod att bygga upp Albin fysiska ytterligare en nivå. Jag väntar med spänning på att få se en ännu lite vassare Albin till hösten, säger IBK Dalens tränare Jonatan Brolin.