Klar vinst mot Älvsjö

14 januari 2024 23:02
Allsvenskan Norra Herr

Efter Dalens förra match mot Visby där laget hade sin första förlust för säsongen vaar hoppet om att det var en enstaka händelse stor. I början av matchen mot Älvsjö var det nog många som var rädd att det skulle bli en andra förlust i rad men killarna reste sig som den lagmaskin de är och visade att de är starka och hungriga på fler vinster och en uppflyttning till SSL.

Första perioden inleder Dalen med några riktigt bra byten, det är fart och fläkt och man har ett par snabba chanser, dock är det Älsjö som gör första målet. 02,23 Gör Tim Persson 0-1 till Älvsjö, ett skott som smiter precis över armen på Anton Grönlund i Dalens målbur, assist kom från Jakob Dahlberg. 04,29 kan Dalen kvittera till 1-1 Oliver Forsling skjuter från höga slotet på pass från Emil Viklund. Knappt hinner publiken hämta andan innan Aälvsjö tar ledningn igen. 04,49 gör Giovanni Palumbo 1-2 med ett skott mitt i banan i midjehöjd. Målgivande passning kom från Linus Rydberg. 06,10 kliver Anton Grönlund av planen och Alexander Ljungström tar över som målvakt i dalen.

12,34 Utökar Älvsjö sin ledning till 1-3 gnom skott av Ludvig Ström på pass från Erik Davidsson. En situation där Ljungström var helt skymd. 16,35 Gör Giovanni Palumbo sitt andra mål för matchen i en spelvändning där han får komma lite väl fri med Dalens målvakt. Assist kom även denna gång från Linus Rydberg.

17,01 kan så Dalen reducera till 2-4 med ett skott snett utifrån från Fredrik Edholm på pass från Felix Forslund. Skotten i första perioden blev 12-7 till Dalen och hade Dalens herrar satt de chanser de fick hade resultatet efter första perioden sett helt annorlunda ut. Älvsjö fick de lätta målen medan Dalen hade ett antal frilägen strax utanför målramen och ännu fler där Jonathan Holst Linden i Älvsjös målbur inte borde hunnit förflytta sig så snabbt som han gjorde.

Andra perioden blir något mer av en smakstart för Dalen 2,46 gör Oliver Forslind sitt andra mål för matchen, ett skott på första stolpen som går in i midjehöjd på Älvsjös målvakt, passningen kom från Anton Ahlbäck. I anfallet efter kan Ketil Kronberg kvittera till 4-4 på en styyrning från Alexander Hedlund. Tiden var 2,59. Efter detta var det lite stillhet i målskyttet fram till 13,46 när Älvsjö tar ledningen igen Ludvig Ström gör sitt andra mål för matchen på pass från Rasmus Johansson och det står 4-5.

16,05 kan Dalen replikera. till 5-5 Emil Wilund trycker in ett mål från höga slotet på pass från Oliver Forslind. 17,06 Tar så Dalen ledningen för första gången i matchen när Vidar Mårtensson daskar in bollen från halva offensiva planhalvan efter frislag från Fredrik Edholm. Skotten i andra perioden var 12-4 till Dalens fördel och så när som på målet från Älvsjö så var det stora delar av perioden spel mot ett mål där Dalen verkligen dominerad spelmässigt.

Sista periodens inledning var allt annat än vilsam för Dalen som drabbades av en utvisning efter 34 sekunder och en efter 1,06. Trots detta lyckades man rida ut den stormen. 3,49 kan Älvsjö däremot kvittera till 6-6. Målet kom från Nicklas Gustafsson på pass från Philip Wiss.

Sen var det dags igen och 4,05 får Dalen ytterligare en utvisning emot sig. En utvisning där Dalen var det dominerande laget och där EMil Wiklund kan sätta sitt andra mål för kvällen precis när utvisningen tar slut 6,05. Assist kom från Felix Forslund. Tyvärr ansåg Domaren att något otillbörligt hände i samband med målfirande och Dalen drabbas av en 2+10 utvisning.

Trots denna början skakar Dalen av sig detta och 13,04 Kan fredrik Edholm göra 8-6 på pass från Ketil Kronberg. 16,30 utnyttjar Dalen ett powerplay till att ggöra 9-6 när Anton Åkerlund gör sitt första mål för kvällen på pass från Alexander Hedlund. 18,45 gör Dalen 10-6 när Wilmer Entall får halva målet att sikta på, även denna gång kom passet från Alexander Hedlund. Direkt på tekningen efter det målet nappar Vidar Mårtensson åt sigg bollen och drämmer iväg ett skott från halva plan för att fastställa slutresultatet till 11-6. Målgivande passning kom från Wilmer Entall.

Skotten i sista perrioden blev 11-10 till Dalen och 35-21 totalt sett över hela matchen. och sett över alla tre perioder var Dalen verkligen det starkare laget. inte minst när allt som hände i början av tredje perioden mest bara verkade stärka laget. I samarbete med hjältarnas hus utses varje med matchens hjältar i båda laggen och för Älvsjö utsågs Giovanni Palumbo och i Dalen Oliver Forslind med två mål och ett assist i matchen. Utöver detta vill jaggg ge extra guldstjärnor till Alexander Ljunggström som hade mer än en svettig räddning idag, Anton Åkerlund som trots att han missade flera öppna lägen i början av matchen aldrigg slutade skjuta och också belönades med ett mål i sista perioden. Vidar Mårtensson som verkar ha bollen klistrad vid klubb-bladet och tar sig fram på omöjlliga sätllen och Emil Wiklund som aldrig räds en närkamp.

För mer statistik från daggens match ta en titt på innebandy.se, för att se alla mål från dagens match ta dig till innebandy.tv och för bilder, nyheter och annat innebandyggodis spana in våra sociala medier så som Facebook.

Nnästa match för Dalens herrar är 21/1 borta mot Gävle och nästa hemmamatch är 28/1 mot Järfälla Bele IBF. Kom och heja fram våra killar och se rolig innebandy.