17 Mar 1 match

Klar vinst i hemmapremiären

7 oktober 2019 18:17
ssl herr

ursäkta att detta matchreferat är försenat, tyvärr har jag och vår hemsideplattform varit väldigt osams i några dagar men nu är jag på banan igen. Äntligen var det dags för hemmapremiär för oss plastfantaster. Dalen som vann sin första match för säsongen mot Linköping mötte Jönköping som också besegrat Linköping i sin första match. Jönköping hade dock inte mycket att säga till om i kvällens match som gick helt till IBK Dalens fördel.

Matchen började med de sedvanliga bytet av chanser men Dalen såg redan från start starkare ut och så fort en formation satte lite mer fart på spelat och bollen så hamnade Jönköping lite på efterkälken. 7,17 fick så Dalen sin första utdelning för kvällen Lukas Harnesk driver upp bollen och skickar ett snyggt krosspass eller möjligen ett skott mot bortre stolpen där Anton Åkerlund står välplacerad och kan skarva in bollen i mål för 1-0 Det dröjer ytterligare dryga 7 minuter till nästa mål, Rasmus Andersson som är nykomling i Dalen för säsonen och kommer närmast från Team Thorengruppen får ett pass från Niklas Brolin-Ljung, tar 3 steg in i banan och flippar upp bollen i nätet. Gustav Jansson i Jönköpingsmålet hade inte en chans att fånga den bollen. tiden var 14,42. En dryg minut senare 15,57 kommer Dalens tre musketörer Viktor Nystedt, Anton Åkerlund och Linus Holmgren kommer på rad i en grym spelvändning. Assist från Åkerlund och målet från Viktor Nystedt.

Första perioden avslutas verkligen med mersmak för Dalen, Jönköping har svårt att komma till avslut tack vara ett tätt Dalenförsvar och de avslut man kommer till motas obevekligen av Måns Parsjö-Tegner i Dalenburen. Skotten i första perioden blev 9-2 till Dalens fördel.

Andra perioden inleds lite trist för Jönköping som drar på sig en utvisning och i efterföljande powerplay för Dalen kan Anton Åkerlund göra sitt andra mål för kvällen. Ett grymt diagonalpass från Christoffer Andersson till Åkerlund på kanten som skjuter direkt på bortre. 11.35 Utökar Dalen ytterligare när Ketil Kronberg och Rasmus Andersson drar upp en spelvändning och Rasmus skott lämnar en retur där Niklas Brolin-Ljung kan springa in 5-0 till Dalen i en andra våg. 17,42 får så Jönköping ett streck i matchprotokollet efter flera minuter av hård press mot Dalens defensiv. Hannes Blomkvist står för målet och Joel Wadsten för assisterande pass. Dalen hinner dock med att snygga till siffrorna i slutet när Jonas Landström går runt jönköpingsburen och skickar in ett pass i slotet där Jonas Svahn står välplacerad och daskar in bollen, tiden var 19,27. Skotten i andra perioden var 6-6 och under en 4-5 minuter i mitten av perioden vad Dalen ett lag i lite gungning, man redde ut det hela och begränsade skadan till ett mål och kändes fortfarande som det dominerande laget. sista perioden inleder Jönköping utan tvekan bäst, Dalen blir lite stående på hälarna och kommer ingenstans. efter sju och en halv minut tar Dalen Time-out och kommer tillbaka på banan, inte som ett nytt lag utan som samma lag man varit tidigare under matchen. En minut senare 8,27 kan Dalen göra 7-1, Linus Holmgren och Christoffer Andersson kör lite väggspel på väg uppåt och Linus är sist på bollen. När grabbarna ändå har farten uppe så passar man på, bara 16 sekunder senare 8,43 kan Christoffer Andersson få bollen från Johan Larsson, han sticker iväg med långa kliv och skjuter i markhöjd från halva plan och bollen smiter in i lårhöjd på Jansson i Jönköpings mål. 11,18 forsätter målkavalkaden när Christoffer får sätta ytterligare ett mål, den här gången i powerplay och från minimal vinkel. Här kan vi snacka om en kille som verkligen har presenterat sig för hemmapubliken i sin första hemmamatch i dalentröjan. 18,39 får så Jönköping fastställa slutresultatet till 9-2 när Anton Hedin tråcklar in bollen vid första stolpen, pass kom från Olle Hemmingberg. Skotten i sista perioden blev 8-9 till Gästernas fördel och 23-17 totalt i matchen.

Dalen har börjat den här säsongen bra och med spelare som Sebastian Degeryd, Joel Grape, Alexander Hedlund och Mattias Ljunggren på skadelistan så visar man ändå att man är ett lag, ett kollektiv, att räkna med den här säsongen. Att CA, Christoffer Andersson fick matchens hjälte för dagens match med två mål och ett assist och många fina situationer under matchen var en lågoddsare. Högre odds var det väl men minst lika roligt att Nilkas Brolin-Ljung fick både assist och mål i protokollet idag. Att Måns var ett månster i målet, att Linus Holmgren springer som en virvelvind över hela planen och alltid tycks vara där bollen är eller där han behövs som mest. Skönt är också att se att nykomlingarna och de som kanske inte fått så mycket speltid förra säsongen växer in i truppen och visar framfötterna. Dalen känns som ett strak lag. ett lag där vi har tre femmor som kan producera mål och som kämpar och sliter i defensiven. Det här ska bli en intressant säsong att följa.

För mer statistik rekommenderar jag innebandy.se, för att titta på highlights från dagens match spana in SSLplayoch för bilder och annat från matchen och laget titta in på vår facebooksida Nästa match är mot Falun borta på lördag och nästa hemmammatch är mot Storvreta på hemmaplan tisdag 8:e oktober 19,15. Välkommen att se Sveriges roligaste innebandy där och då.