Söndag
06 Okt 1 match
Tisdag
08 Okt 1 match
Söndag
13 Okt 2 matcher
Onsdag
16 Okt 1 match
Lördag
19 Okt 1 match
Torsdag
24 Okt 1 match
Söndag
27 Okt 2 matcher
Lördag
02 Nov 1 match
Söndag
03 Nov 1 match
Lördag
09 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 1 match
Söndag
17 Nov 1 match
Torsdag
21 Nov 1 match
Fredag
22 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 2 matcher
Torsdag
28 Nov 1 match
Söndag
01 Dec 1 match
Onsdag
04 Dec 1 match
Söndag
08 Dec 1 match
Torsdag
12 Dec 1 match
Onsdag
18 Dec 1 match
Söndag
22 Dec 1 match
Söndag
29 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 2 matcher

Intervju med Jonatan Brolin

17 juni 2019 11:20

Olov intervjuar herrlagets tränare Jonatan Brolin.


– Hej allihopa! Hoppas ni har en bra vår och så småningom också får en bra sommar!

Skulle du kunna berätta lite om säsongen 18/19, hur den har varit?

– En säsong är alltid fylld av en mängd olika upplevelser såklart. Men ganska tidigt stod det klart att vi hade en väldigt bra grupp att arbeta tillsammans med. Spelare och alla ledare kring laget synkade tidigt på ett väldigt bra sätt och vi har genomgående haft en väldigt bra arbetsmiljö skulle jag säga. Hårt jobb vid varje träningstillfälle och oftast med en positiv inställning! Rent innebandymässigt tycker jag att vi tagit steg både fysiskt och speltekniskt. Vi kan jobba intensivare på planen både med och utan boll och jag upplever också att vi blev bättre under säsongen i vårt offensiva beslutsfattande med och utan boll. Resultatmässigt är vi stolta över vad vi åstadkom och sträcker på oss för vårt SM-brons. Självklart är vi motiverade att nu fortsätta pressa oss själva för att kunna göra ett ännu bättre resultat kommande säsong.

Första fasen av uppbyggnadsträningen är igång nu, hur tycker du det känns så här långt?

– Ja, nu är vi några veckor in i uppbyggnadsträningen och jag tycker fortsatt att gruppen känns riktigt bra. Det är en positiv atmosfär runt våra träningar och jag upplever att vi är väldigt motiverade och att alla gör sitt bästa vid varje tillfälle. Då vi höll i vår fysiska träning väldigt bra under den föregående säsongen så kunde vi starta upp med en bättre fysisk status än vi hade i April förra året. Våran förhoppning är alltså att vi kommer att vara ytterligare lite bättre förberedda fysiskt säsongen 19/20. Innebandy kommer vi också att träna under denna första träningsperiod, men i betydligt mindre omfattning än vad som kommer.

Snart åker ni till Singapore för att spela en turnering, hur tror du det kommer att gå?

– Verkligen ett nytt spännande inslag i killarnas vardag! Ungefär hälften av herrarna och hälften av damerna reser alltså och det ska bli spännande att se vad innebandyn på andra ställen i världen kan erbjuda. Räknar med att vi kommer att stöta på oerhört engagerade motståndare som är sugna på att lära sig och pusha på sin utveckling. Tror att de stora skillnaderna mellan oss och våra motståndare kommer vara tydligast fysiskt och strukturmässigt. Tekniskt tror jag de kommer vara okej, men vi känns lite mer starka/explosiva och bättre på att samordna oss och spela en gemensam konstruktiv innebandy. Själv kommer jag tyvärr inte att följa med på resan, men istället får jag stanna hemma i kära Umeå och ta hand om alla spelare som inte följer med på resan. Jag tycker dock det känns riktigt roligt att få hålla i träningen på hemmaplan och fortsätta pusha på den fysiska utvecklingen.

Vad ska du göra i sommar annars?

– Ja, vi tränar ju tillsammans 6 dagar i veckan och jag har ju som rutin att vara med vid träningstillfällena precis som killarna. Så mycket tid med killarna i laget blir det och det känns roligt tillsammans med denna grupp! Annars så kommer jag att spendera mycket tid med familjen här hemma på gården, mina döttrar Henny och Klara är i full färd med att lära sig cykla, simma, springa, hoppa och älskar att dra med sin pappa i massa olika lekar!

Vart är ditt smultronställe?

– Jag trivs bäst hemma med mina nära och kära! På våren och sommaren växer gården verkligen fram på ett häftigt sätt och här finns alla möjliga olika favoritställen. Allt från att pyssla med odlingar och ladugårdsrenoveringar till att bara sitta och mysa med en glass på någon uteplats.

Vad måste man hinna göra under sommaren anser du?

– Jag har alltid tyckt om att bada och är glad för att mina barn också verkligen uppskattar de olika sjöarna härikring. Tycker också om att kunna ta en löptur på dagarna eller äta middag på uteplatsen och träffa våra familjer.

Är de något du vill hälsa till fansen där ute?

– Det var otroligt roligt att uppleva en slutspelsresa tillsammans med alla kring föreningen Dalen och publiken. Upplever att det finns ett stort engagemang från alla ideella i föreningen, och belöningen för de ideella och publiken är ju såklart när vi vinner matcher och får fira tillsammans. Jag vill att alla ska veta att det här laget har väldigt roligt tillsammans, det finns starka band och en härlig kemi! Vi vill mer än gärna dela med oss av den energin till alla som kommer och stöttar oss på plats och vi ska representera en intensiv innebandy med hårt jobb och mycket glädje!