Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Linn Mikaelsson om den ovanliga försäsongen och tankarna kring laget

27 augusti 2019 12:00
KämpaDalen

IBK Dalens Linn Mikaelsson berättar om den ovanliga försäsongen och ger sin syn på vilket Dalen vi kommer få se denna säsong.


Hej Linn Mikaelsson,

Hur har din försäsong varit?
Denna försäsong har jag haft en väldigt annorlunda försäsong. Jag drog igång den med laget på Umeå Performance Center (UPC) och lämnade dem sedan för att resa till USA och träna där bland annat i olika vyer som LA, Las Vegas och New York. Reste med några fd Dalenspelare, Mikaela Palmér och Emelie Jansson, och fd IBK Dalen/IBF Dalens spelande tränare Caroline Stattin. Efter det åkte jag till Singapore med en del av laget samt en del av herrlaget. Så denna sommar har blivit något utöver det vanliga vilket har varit sjukt kul och har ändå givit mig en hyfsad grund att stå på inför säsongen.

Hur är känslan i laget?
Med UPCs träningsprogram tror jag en stor del av laget har gått mycket framåt i sin fysik. Årets lag är en otroligt härlig grupp. Jag tror det var bra att en stor del av de nya var med till Singapore för det känns verkligen som vi har kommit ihop som en grupp snabbare än tidigare år. Det är en grupp som verkligen bryr sig om varandra och har otroligt roligt ihop vilket jag hoppas ska kunna spegla laget på planen under säsongen. Spelarna som är kvar från ifjol har tagit spännande kliv i sommar och ser ännu bättre ut på planen och det blandat med nya spännande spelare gör att detta kan bli en rolig och intressant säsong. Jag tror verkligen på den här gruppen och med tanke på hur träningsvilliga alla är och vilka tävlingshuvuden som finns så ska vi kunna ge alla lag en match!

Hur går tankarna inför den kommande säsongen och vilka möjligheter respektive utmaningar ser du inför säsongen 2019/20 för IBK Dalen?
Utmaningen som finns är att det är en väldigt ung trupp där det blir otroligt viktigt att arbeta med energinivån och den mentala biten redan från start. För att summera: det ska bli otroligt roligt att dra igång årets serie med detta lag. Efter slutspelet ifjol är jag och laget hungriga för mer!