Förlust mot Kalmarsund

27 november 2022 22:00
ssl herr

Under söndagen mötte våra herrar Kalmasund i en batalj där det var både tillknäppt, struligt, målkalas och en stark upphämtning som inte räckte ända fram.

Första perioden inledda Kalmarsund med en hög press i defensiven men det var Dalen som hade de första och vassaste chanserna i inledningen. Efter de första 5-10 minuterna lugnade spelet ner sig och blev ganska tillknäppt med färre chanser och försiktigre press. 12,50 tar Kalmarsund ledningen med 0-1 skott utifrån mot en delvis skymd Anton Grönlund från Filip Stjernberg med assist från Martin Rönnklint. Dalen jagar kvittering och känns starkare i offensiven än Kalmarsund men 19,44 strax innan periodpaus kan Kalmarsund utöka sin ledning till 0-2 med ett skott från höga slotet från Aton Nilsson på assist från Filip Stjernberg. Vi går till pausvila med känslan av att resultatet inte riktigt speglar spelet och skottstatistiken på 5-14 känns inte heller helt rättvisande då Dalen var bättre än så i sitt spel.

Andra perioden kan vi glömma det tillknappta spelet från första perioden 1,18 utökar Kalmarsund till 0-3 i boxplay genom en brytning på egen plahalva där Tim Nyander går själv och skjuter in bollen i nättaket utan assist. 7,01 kan så Dalen äntligen reducera. Alexader Hedlund kan sätta bollen bakom Carl Bending-Sörling efter en lång press från Dalen, målgivande passning kom från Emil Wiklund. exakt 30 sekunder senare reducerar Dalen till 2-3 målskytt upp i nättaket från liten vinkel var denna gång Daniel Sonidsson på pass från Pär Forsman. 9,01 tilldöms Kalmarsund en straff som läggs av Kim Nilsson där Anton Grönlund räddar med benen. 11,39 utökar Kalmarsund sin ledning till 2-4 när Kevin Haglund kan stå helt obevakad och styra in passningen från Anton Nilsson i en spelvändning. 13,18 reduerar Dalen till 3-4 Oliver Bodén skjuter på första stolpen och bollen kämpar sig förbi Bending-Sörling och rullar in i målburen. Passningen kom denna gång från Viktor Nystedt. 16,37 utökar Kalmarsund till 3-5 Simon Nilsson skuter från halva offensiva planhalvan upp över axeln på Anton Grönlund, passningen kom från Kim Nilsson och vi avslutar en svettig period med att Kevin Haglund lyckas vispa in 3-6 efter strul i Dalenförsvaret, tiden 17,33 Skotten i andra perioden blev 13-7 till Dalen. En pigg period där Kalmarsund utnyttjade Dalens misstag men där Dalen också klev på bättre framåt och producerade både avslut och mål.

siista perioden liknar mer den första, lite lugnare spel, ett Kalmarsund som bevakar mer än jagar mål och ett Dalen som släpper lite chanser bakåt för att kunna gasa framåt. 7,30 gör Kim Nilsson 3-7 i power play på assist från Marcus Johansson 18,45 Reducerar Noah Norlander till 4-7 i spel 6 mot 5 på pass från Niclas Brolin Ljung 19,10 reducerar Oliver Bodén till 5-7 i samma spelform på pass från Daniel Sonidsson. Skotten i sista perioden blev 12-13 och totalt 30-34. Att Dalen lyckas hämta upp sig till en tvåmålsförlut i en period där man också drabbas av 4 utvisningar serr jag som en rren styrka från laget och hade man inte drabbats av dessa kanske slutresultatet sett annorlund ut, nu får man ta matchen som en lärpeng i riskerna med att få utvisningar emot sig. Till Matchens Hjältar i de båda lagen utsö´ågs för Kalmarsund Kim Nilsson och för Dalen Oliver Bodén. utöver dessa så måste jag lyfta ett enormt bra målvaktsspel från Anton Grönlund, stabilitetet i Pär Forsman och elden som brinner i Ludwig Svensson i varje kamp om bollen.

Nu väntar en bortamatch mot Aik nästa söndag och nästa hemmamatch är Derby mot Thorengruppen 7/12 kl 18,30, kom och se fantastisk innebandy där och då.

för mer statistik från dagens match surfa in på innebandy.se, för att titta på matchens alla mål titta in på DalenTV och för bilder från matchen och överiga nyheter sök upp våra sociala medier som facebook