Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Intervju med Anton Ahlbäck

21 augusti 2020 12:24
SSL Herr

Du har nyss skrivit på ett treårskontrakt med IBK Dalen, berätta varför det blev just Dalen? – Jag har alltid haft en dröm att spela i SSL. Och när Dalen hörde av sig var det inte så mycket att fundera över. Jag kände mig välkommen redan första träningarna i somras och känner att laget har en bra tävlingsmentalitet där alla vill vinna till 100 procent. Jag gillar Dalens träningsupplägg och tycker att det känns optimalt för att jag ska kunna fortsätta min utveckling.


Vad är dina styrkor?
– Mina styrkor på innebandyplanen är min blick för spelet och att jag alltid ger 100 procent och ständigt vill utvecklas. Jag försöker alltid sätta mina medspelare på planen i en så bra position som möjligt. Jag kan ofta hitta bra passningsmöjligheter som gör att mina medspelare får bra målmöjligheter.

Hur tror du det kommer att kännas att gå ifrån Allsvenskan till SSL?
Jag tror att tempot och det hårda spelet kommer att vara de största skillnaderna. Man får press på sig direkt man får bollen och behöver vara fokuserad i kropp och huvud hela tiden. Sargduellerna kommer vara hårdare och man kommer vara tvungen att ta emot mera smällar än vad man är van vid.

Berätta lite vem du är som person för oss som inte känner dig?
Jag skulle säga att jag utanför planen är en person som tänker på alla och alltid vill allas bästa. Jag är ödmjuk och gillar att ha roligt med de jag är med. På planen vill jag alltid vinna och hatar att förlora, ibland kan det var så att jag behöver bita mig själv i läppen för att inte visa för dem andra att jag blir het.

Sommaren går mot sitt slut, vad har du gjort under sommaren?
Under sommaren har jag varit mycket med familj och vänner. Jag och min flickvän har varit en sväng och fjällvandrat i Abisko vilket var väldigt uppskattat. Sen har vi varit en del i skärgården och badat och solat. Det har även blivit några golfrundor i sommaren.

Vad kommer du att jobba med under dagarna?
I nuläget har jag inte hunnit få arbete här i Umeå. Men jag har också tänkt plugga här framåt, Då får vi se om det blir till våren eller till hösten.

Vad gör helst på fritiden när det inte är innebandy?
På fritiden är jag helst med min familj, flickvän eller kompisar. Under vintern brukar det bli någon helg till fjällen och köra skoter eller åka skidor. På sommaren gillar jag att vara ute och bada och sola i värmen, eller att se någon bra fotbollsmatch på TV med kompisarna.

Vilket nummer kommer du att bära på tröjan så vi känner igen dig?
Under säsongen kommer jag att klä mig i tröja nummer 24.