Torsdag
30 Dec 1 match
Onsdag
05 Jan 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Fredag
04 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Tisdag
15 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Onsdag
23 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match

Finska Nyby blir kvar i Dalen

25 april 2022 10:45

Hon anslöt i fjol som den första finska importen i Dalens damlag någonsin. Nu har Lina Nyby, född 2002 förlängt sitt kontrakt i två år. “Det var ett ganska självklart val, det känns inte riktigt som jag fått visa vad jag går för i Dalen. Ser fram emot den kommande säsongen”, säger Lina.


Lina lämnade finska Blue Fox för att flytta till Umeå och prova att spela med Dalen. Facit blev 10 mål och 2 assist på 17 matcher i Damallsvenskan och 3 poäng på 3 matcher i Svenska Cupen. “Det var en rejäl omställning att flytta hemifrån och dessutom till ett annat land. Med tanke på den stora omställningen gick väl innebandyn helt okej. Nu känns det verkligen som att jag har landat i Sverige/Umeå och är beredd att ta nästa steg inom innebandy”, menar hon.

“Det känns roligt att Lina valt att förlänga sitt kontrakt. Hon är en tjej som sprider positiv energi i laget”, säger tränare Caroline Stattin och fortsätter. “Hon har bra känsla, teknik och läser spelet bra. Blir spännande och roligt att få följa hennes utveckling och se vilka ytterligare kliv hon kommer ta nästa säsong”.

Lina är såklart besviken på att de missade chansen att gå upp i SSL som alla andra. Nu väntar dock chansen att få ta revansch och möjligheten att få köra en hel försäsong med laget för den aviga forwarden. “Att göra en bra försäsong ger bra förutsättningar för att göra en bra säsong. Det är nu allvaret börjar. Målet från förra säsongen kvarstår, nyt mennää!”, avslutar Nyby.