Åkerlund stannar i Dalen!

6 maj 2019 12:06

21-årige Anton Åkerlund har redan hunnit med fyra säsonger i IBK Dalen. Nu har han skrivit ett nytt kontrakt med klubben som innebär att det blir ytterligare tre nya.


– Det känns helt rätt med tre nya säsonger i Dalen och det blev en bra helhetslösning som gynnade alla parter i slutändan. Jag har trivts enormt bra i laget och med allt utanför i Umeå som stad sedan jag kom till klubben. Nu bor flickvännen här också och man har skaffat massa vänner, så en fortsättning kändes givet. Jag tycker även att vi som lag har tagit steg varje säsong och vi är ett lag som borde kunna vara med att utmana om SM-guldet dom kommande åren, säger Anton Åkerlund.

Redan säsongen 2015/2016 när han anslöt från Skellefteåklubben Gamla Stan IBK gjorde han avtryck i högsta serien. Anton Åkerlund levererade poäng både i grundserien och slutspelet. Under sin tid i IBK Dalen har det hunnit bli totalt 88 poäng på 135 matcher, fördelat på 46 mål och 42 framspelningar.
– Personligen känner jag att jag har utvecklats mycket i Dalen och jag hoppas kunna fortsätta göra det under dessa säsonger. Varje träning är stenhård och vi pushar verkligen ut max av varandra och det gör ju att man utvecklas varje dag, säger Anton Åkerlund.

Sportchefen Christian Hjort är naturligtvis mycket nöjd över att klubben lyckats skriva ett nytt treårskontrakt med den högerfattade forwarden.
– Anton Åkerlund är en spelare som vi kommer att bygga laget kring i många år framöver. Han är kanske en av dom snabbaste spelarna i SSL och har även fått fart på sitt offensiva spel i fem mot fem den senaste säsongen. Jonatan Brolin är fantastiskt duktig på att utveckla unga spelare och jag räknar med att han kommer skapa en brant utvecklingskurva på Anton de nästkommande åren, säger sportchefen Christian Hjort.

Dalens huvudtränare Jonatan Brolin fyller på med ytterligare lovord om den senaste kontraktsförlängningen:

– Ända sedan Anton Åkerlund kom till oss för några säsonger sedan har det känts som att han passat perfekt in i laget. Han har en självklarhet i sin personlighet och tar gärna plats, men det finns också en tydlig ödmjukhet där han alltid visar sig mottaglig för feedback och utveckling. För mig känns Anton som en väldigt mogen spelare som känns betydligt äldre än han faktiskt är. Han har redan nu varit ordinarie i flera säsonger och en fast punkt i såväl powerplay som boxplay. Med fortsatt utveckling i spelet med boll och samma driv i sin fysträning så tror jag Anton på sikt är en spelare som kan utmana om landslagsplatser och framförallt hjälpa Dalen i kampen om ytterligare SM-Medaljer, säger Jonatan Brolin.

Anton Åkerlunds statistik i Dalentröjan:
Grundserie: 107 matcher, 72 poäng (37 mål+35 assist), 8 utvisningsminuter
Slutspel: 28 matcher, 16 poäng (9 mål+7 assist), 4 utvisningsminuter
Totalt: 135 matcher, 88 poäng (46 mål+42 assist), 12 utvisningsminuter